SURI IGOR MAASIK EHK ONU BELLA

Teisipäeval, 1. mai õhtul suri pärast pikaaegset ja vaprat võitlust raske haigusega muusik, raadiomees, kirjanik ja meelelahutaja Igor Maasik (19.09.1961 – 01.05.2018), tuntud ka kui Onu Bella.

Hariduselt oli Igor Maasik Tartu Ülikoolis diplomeeritud keemik, kuid erialast tööd tegi ta vaid loetud aastad Narva 2. keskkoolis ja Tartu Konservitehases. Kogu ülejäänud elu oli ta pühendunud meelelahutustegelane.

Bella tähelend muusikataevasse algas 1980. aastate lõpus ansambli Onu Bella ja Öörahu liidrina ning sai tõelise hoo sisse soolokarjääriga 1990ndatel aastatel, kus tema lüürikaga uusversioonidest tuntud lööklauludele said megahitid.

Lugude “Ma võtsin viina”, “Minu sõber Fiat”, “Mu armukeste kari”, “Õpime puskarit tegema” jt edus oli oluline roll ka vaimukatel videotel. Bella looming on ilmunud mitme helikandjal, karjääri hõlmav kogumik Eesti Kullafondi sarjas ilmus 2011. aastal.

Maasikul oli autorisaade Raadio 2s, ta töötas ka kunagises Tartu Raadios, Paide Järva Kukus ja Põlvamaal Marta Raadios. Mees tegutses õhtujuhina ja diskorina, mängides põhiliselt 1970.–1980. aastate rokk- ja popmuusikat.

Viimastel aastatel tegeles Igor Maasik aktiivsemalt kirjutamisega. 2010. aastal avaldas ta autobiograafiliste sugemetega raamatu “Ma võtsin viina” ning 2017. aastal autobiograafilise kaksikromaani “Tappa prostatavähk”.

MuusikaPlaneet avaldab lähedastele kaastunnet!

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.