TARTUST SAAB TAAS AUTORILAULU PEALINN

15. korda toimuv autorilaulufestival Mailaul tutvustab 2.-5. maini Tartus publikule armastatud eesti autorite kõrval külalisi Austraaliast, Prantsusmaalt, Leedust, Rootsist ja Taanist.

Festivali avab Siiri Sisaski kontsert Tartu Jaani kirikus. Sündmusele lisavad erilisust valguskunstnik Maria Roosalu visuaalid. Lisaks on tegemist esimese autorikontserdiga Jaani kiriku uuel Estonia 225 kontserdiklaveril. Viimasel festivalipäeval võõrustab Jaani kirik Riho Sibula, Vladislav Koržetsi ja Ain Agana kontsert-luuleõhtut pealkirjaga “Laulud või nii”.

Salongiliku õhkkonna loovad kontserdid Tartu Erinevate Tubade klubis, kus 3. mai õhtul astuvad üles Stig Rästa, Allan Kasuk ja Juozas Martin (LT). Džässihõngulist muusikat loovad samas paigas 4. mail Helin-Mari Arder, Hedvig Hanson, Benjamin Aggerbæk (DK) ja MiaMee.

Hilisõhtustel kontsertidel esitletakse seevastu rock- ja elektroonilise muusika autoreid. Festivali avapäeval astub Athena keskuses üles Marten Kuningas koos Miljarditega. Kodumaiste staaride eel tõmbab publiku käima Austraalia-Rootsi-Prantsuse trio Perfect Blue Sky. Festivali lõpetavad Genialistide klubis Avoid Dave ning Anett Tamm ja Alfa Collective.

“Toome esile loomingu siiruse ja vahetuse, mis võib popmuusika produtseerimistuhinas teinekord kaotsi minna,” selgitas festivali peakorraldaja Juhani Jaeger, lisades, et muusikaturu tõmbetuules kannatab pahatihti loomingu omapära. “Omaloomingu esitamine teeb hapraks. See haprus on ilus,” sõnas Jaeger.

Laululoojate ja esitajate festivalid toimuvad igal aastal kõikjal maailmas. Lähiriikidest seob koostöö Mailauluga autorilaulufestivale Kopenhaagenis ja Visbys.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.