ANSAMBEL ETNOSFÄÄR AVALDAS OMA DEBÜÜTALBUMI “A MIS TUU OM?”

Pisut enam kui aastase tegutsemise järel on ansambel jõudnud debüütalbumini “A mis tuu om?”. Etnosfääri moodustavad kolm erineva taustaga muusikut, kelle loomingus põimuvad ürgne ja kaasaegne. Akustilisi ja elektroonilisi helisid kombineerides luuakse värvikaid muusikalisi jutustusi. See sfäärides rändav muusika on täis hellust, krutskeid ja väge.

Etnosfäär on senise tegevuse jooksul silma paistnud oma innovatiivsuse ja senikuulmatute muusikaliste ideede poolest. Hiljuti avaldatud albumi nimi “A mis tuu om?” tuleneb bändi helikeele ja instrumentide koosluse unikaalsusest nii folgimaastikul kui ka bändimaailmas üldiselt. Keskne instrument ansamblis on klahvpill, mis pärimusseadetes on pigem ebatavaline. Samas ei kasuta Etnosfäär ei kitarri ega basskitarri, mis on omased klassikalisele bändikooslusele. Niisiis, a mis tuu om? Etnosfäär ei sobitu täpselt folkmuusikasse ega ka ühessegi teise žanri. Sellest hoolimata on trio kõlapilt eepiline, haarav, üllatav ja müstiline.

Etnosfääri näeb sel suvel esinemas Viljandi Pärimusmuusika Festivalil (26.-29. juuli) koos Eesti Noorte Segakooriga.

Koosseisu kuuluvad:

Kathi Koch – vokaal, klahvpill, torupill, vilepill, parmupill, kannel
Kaarel Kuusk – klahvpillid, live-elektroonika, vokaal
Karl-Markus Kohv – trummid, perkussioon, vokaal, metallofon, kannel

Debüütplaadil teeb kaasa Eesti Noorte Segakoor
Salvestus, kokkumäng ja lõppviimistlus: José Diogo Neves
Heliabilised: Karl-Elias Teder, Timo Ilves
Kaanepilt ja kujundus: Kristjan Juks
Produtseering: Etnosfäär
Tekstid on pärit eesti rahvalauludest.

Kuula Etnosfääri debüütalbumit SIIT!
Koduleht: www.etnosfaar.ee

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.