TALLINN MUSIC WEEKI AVAKONTSERDIL PÕIMITAKSE KRISTJAN JÄRVI JUHTIMISEL EESTI VABARIIGI JA TMW JUUBELITE PUHUL ÜHEKS TERVIKUKS SAJA AASTA JAGU LEVIMUUSIKAT

Kristjan Järvi

Täna, 2. aprillil alanud ja terve nädala kestva linnafestival Tallinn Music Week (TMW) muusikaprogramm saab alguse neljapäeval, 5. aprillil Vene Kultuurikeskuses Eesti 100. aastapäevale ja TMW kümnendale väljalaskele pühendatud kontserdiprogrammiga Absolute Club. Kontserdi kontseptsiooni autor ja produtsent on Kristjan Järvi ja Sunbeam Productions. Kontserdi avab kultuuriminister Indrek Saar.

TMW avakontserdi piletid hinnaga 40–55 eurot on müügil Piletilevis.

Ajastu- ja žanripiire ületav eriprojekt Absolute Club ühendab dirigent Kristjan Järvi New Yorgi muusikamaailma tähtedest koosneva kollektiivi Absolute Ensemble’i eesotsas helilooja ja kitarristi Gene Pritskeriga. Lisaks Luksemburgist pärit nüüdismuusika kõlakunstnikule Francesco Tristanole liituvad absoluudiklubiga ka tuntud Eesti muusikud: produtsent ja helilooja Sander Mölder, džässitalent Kadri Voorand, astraalse laenguga laulja-laulukirjutaja Mick Pedaja ja akordionist Tuulikki Bartosiki juhtimisel tegutsev Estonian Folk Orchestra. Kontserdi kontseptsiooni autor ja produtsent on Kristjan Järvi Sunbeam Productions.

Kahte ümmargust tähtpäeva – Eesti Vabariik 100 ja TMW 10 – tähistatakse kontserdiga, kus muusikud meilt ja mujalt joonduvad ühte ritta Eesti riigile erilise aasta tähistamiseks. Kontserdiprogrammi ajatelg ultaub saja aasta tagusest ajast kuni tänapäevani ning Eestit tõlgendatakse selles kui pidevalt uut muusikalist kasvukeskkonda võimaldavat imedemaad. Tänapäeva suunas liigutakse läbi eri ajastute globaalse popmuusika – New Yorgi Birdlandi džässiklubist Studio 54 diskopärandini, Londoni Palladiumi hauntoloogilistest kajadest kaasaegse ambienti, house’i ja hiphopini. Minevik ja olevik saavad kokku Eestis, maal, mis võib anda viljaka pinnase tuleviku jaoks.

Kontserdi avab Estonian Folk Orchestra koos Gene Pritskeriga elektroonilistel instrumentidel, misjärel liituvad teised Eesti muusikud ja Francesco Tristano. Muuhulgas kõlavad uudseis seadeis Elina Nechayeva eurolugu “La Forza”, Mick Pedaja pala “Sleepy Waves” ja Kadri Voorandi “I Don’t Love You”.

Vene Kultuurikeskuse uksed TMW avakontserdiks avatakse 6. aprillil kell 18.00, mil plaadimuusikat mängib BBC Radio 3 saatejuht ja nüüdismuusika projekti Japan Sound Portrait eestvedaja Nick Luscombe. Absolute Club kontserdi etteaste eel tervitab kohalviibijaid kultuuriminister Indrek Saar.

Avakontserdi baarid sisustab Moe Peenviinavabrik, süüa pakub Troika restoran.

TMW avakontserdi piletid hinnaga 40–55 eurot on müügil Piletilevis.

Festivali toetajapassi ning TMW konverentsi ja festivali ühispassi omanikud peavad avakontserdile pääsuks end registreerima vastavalt spetsiaalses infokirjas saadetud juhistele.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.