MÜÜGILE JÕUDIS KOGUMIKPLAAT “EESTI HÜMN”

Müügile on jõudnud kogumik “Eesti hümn”, kus paljud tuntud muusikud kannavad ette meie riiklikku hümni, väga erinevates stiilides ja versioonides. Iial ei või ju teada, millal mõni pidulikum sündmus toimub, kus peaks hümni mängima ja siis on endale meeldiv versioon kohe käepärast võtta.

170 aastat tagasi saksa päritolu helilooja Friedrich Paciuse (kes elas suurema osa oma elust Soomes) poolt loodud laulu esitavad teiste hulgas Eesti Kaitseväe Orkester koos Rahvusmeeskooriga Peeter Saani juhatusel, Tallinna Ülikooli Meeskoor Indrek Vijardi juhatusel, Brad Jurjens, Boogie Company, Tõnu Timm, Liisa Uukkivi, Merit Männiste, Artjom Savitski, Kaari Sillamaa Muusikateatri Lastekoor Hille Savi juhatusel, Alen Veziko, Märten Männiste, Bombillaz ja Peeter Kaljuste.

Eestikeelsed sõnad kirjutas soomlaste “Maamme” laulule Johann Voldemar Jannsen aastal 1869, mil see ka esimesel üldlaulupeol ette kanti. Laul sai sedavõrd populaarseks, et pärast Soome ja Eesti iseseisvumist kinnitati see mõlema riigi hümniks.

Kuula Merit Männiste versiooni:

Katkendeid plaadilt “Eesti hümn”:

1 vastus

  1. 10. veebr. 2018 @ 0:11

    […] Müügile on jõudnud kogumik “Eesti hümn”, kus paljud tuntud muusikud kannavad ette meie riiklikku hümni, väga erinevates stiilides ja versioonides. Iial ei või ju teada, millal mõni pidulikum sündmus toimub, kus peaks hümni mängima ja siis on endale meeldiv versioon kohe käepärast võtta. 170 aastat tagasi saksa päritolu helilooja Friedrich Paciuse (kes elas suurema osa … Loe edasi MÜÜGILE JÕUDIS KOGUMIKPLAAT “EESTI HÜMN” → […]

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.

%d bloggers like this: