ILMUS ESIMENE TARTUS PRESSITUD VINÜÜLPLAAT

Andres Roots

Täna, 6. aprillil jõuab poodidesse Tartu slaidkitarristi Andres Rootsi vinüülalbum “Roots Music”.

Kogumik-LP, millega muusik tähistab oma 40. sünnipäeva ja 20 aastat laval, sisaldab aastatel 2010-2014 salvestatud stuudiolugusid; külalistena teevad kaasa näiteks Dave Arcari (Shotimaa), Eric “Red Mouth” Gebhardt (USA), Steve Lury (Inglismaa), Black River Bluesman (Soome), Lorete Medne (Läti), L.R. Phoenix (Inglismaa/Soome), Bert Deivert (USA/Rootsi) ja Bottleneck John (Rootsi).

Andres Roots "Roots Music"Ühtlasi on “Roots Music” esimene plaat, mis pressiti Tartu tehases Vinyl Plant – ja seega ka esimene Eestis valmistatud grammofoniplaat üleüldse, sest 20. sajandil asus lähim tehas Riias. Nii Vinyl Planti logo kui albumi kaanekujunduse on teinud Tartu kunstnik Siret Roots.

Andres Rootsi sünnipäevakontserdid toimuvad 7. aprillil Tartu baaris Edison ning 28. aprillil Pärnu kohvikus Versus. Mais järgnevad slaidkitarri-kontserdid Soomes Jim Robertsi (USA) ja Ismo Haavistoga (Soome) ning ülesastumine legendaarse Pärnu festivali Jazz Fiesta 30. juubelil, juunis-juulis Eesti-Soome esinemised USA mandoliinivirtuoosi Bert Deivertiga ning Läti-Poola kontserdid trummar Raul Terepiga.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.