TÄNAVUSELE TALLINN MUSIC WEEKI FESTIVALILE SAABUS 1413 ESINEMISTAOTLUST 74 RIIGIST

Foto: Agustina Santinelli @to.the.moon.ph

4.–8. mail toimuvale rahvusvahelisele uue muusika ja linnakultuuri festivalile Tallinn Music Week (TMW) saabus 1413 esinemisavaldust 74 riigist. Enim esinemissoove tuli Venemaalt, Eestist ja Soomest.

Lõppenud aasta oktoobrist kuni detsembrini aset leidnud TMW esinemistaotluste vooru tulemus näitab välisartistide üha tõusvat huvi festivali vastu ka pandeemia piirangute tingimustes. Festivalile laekus 1413 esinemisavaldust tervelt 74 riigist kogu maailmast. Enim ehk 253 taotlust saabus seekord Venemaalt, järgnesid Eesti 166 ja Soome 113 taotlusega. Võrreldes viimaste aastatega on hüppeliselt tõusnud Ühendkuningriigist, Saksamaalt, Kanadast ja Tšehhist saabunud avalduste hulk, ent huvi TMW vastu püsib kõrgel tasemel ka Rootsis ning Balti naabrite Läti ja Leedu artistide seas. Eesti festivalil soovivad esineda ka kaugemate maade, sealhulgas Ameerika Ühendriikide, Lõuna-Aafrika Vabariigi, Lõuna-Korea, Hong Kongi, Palestiina, Iraani, Mehhiko ja Uus-Meremaa muusikud.

TMW 2022 esinemistaotluste TOP 10 riikide kaupa:

1. Venemaa: 253
2. Eesti: 166
3. Soome: 113
4. Saksamaa: 106
5. Ühendkuningriik: 101
6. Kanada: 60
7. Itaalia: 47
8. Tšehhi: 46
9. Läti: 35
10. Rootsi: 29

TMW muusikaprogrammi kinnitatakse laekunud avaldustest 150–170 esinejat, kes avalikustatakse järk-järgult veebruaris ja märtsis. Tallinna erinevates klubides ja kontserdipaikades toimuva programmi koostab kuraatorite tiim, kuhu kuuluvad nii Eesti kui ka välisriikide muusikaorganisatsioonide esindajad.

Alates 2009. aastast toimunud TMW on üks tuntumaid uue muusika esitlusfestivale Põhja-Balti regioonis, mille kuraatorluse taset ning julget eri žanrite ja stiilide ühendamist on tunnustanud muuhulgas juhtivad muusikameedia väljaanded nagu Mixmag ja The Quietus ning ringhäälingute kanalid üle Euroopa. Et suurendada kodumaiste muusikute piiriüleseid võimalusi, toob TMW koostöös Eesti muusika arenduskontori Music Estoniaga festivalile sadu muusikatööstuse ja -meedia esindajaid kogu maailmast, samuti aitab Eesti artistidel festivaliks valmistuda pühendunud nõustajate tiim.

TMW 2022 toimub 4.–8. mail üle Tallinna, mis kannab alates tänavusest aastast UNESCO muusikalinna tiitlit.
TMW 2022 festivali passid on müügil festivali veebipoes. Kuni 30. jaanuarini on festivalile ja konverentsile pääsu tagav PRO pass saadaval soodushinaga 150 eurot.

TMW festivali korraldab Shiftworks OÜ. Muusikaprogrammi produktsioon teostub koostöös paljude programmipartneritega.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.