PEAGI 25. TEGUTSEMISAASTAT TÄHISTAV BLACK VELVET OSALEB ESMAKORDSELT EESTI LAULUL

Foto: Hindrek Maasik

Sel aastal 25ndat tegutsemisaastat tähistav endine poistebänd Black Velvet osaleb esmakordselt Eesti Laulu konkursil. Nende kaasahaarava laulu “Sandra” autori ja bändi asutaja Sven Lõhmuse sõnul on see uus ja äge kogemus, mida peaks kogema. “Kaalusime Eesti Laulul osalemist päris tõsiselt ja valmistusime selleks päris kaua,” tõdevad mehed ja räägivad, kuidas just ideaalnaisest rääkiva “Sandra” võistlusele valisid.

“Kirjutasin bändile 8 laulu, millest lõpuks valisime välja just selle “Sandra”,” jutustas Sven Lõhmus. “Laul räägib samanimelisest naisest, kes oleks kui ideaalnaise kehastus meeste maailmas. “Sandra” nimeline laul on küll armastuslaul, kuid oma erilise stooriga. Loos kasutasin 80ndate popist mõjutatud produktsiooninippe ning samast ajastust pärit süntesaatoreid ja kajaefekte, et tulemus oleks moodne, kuid samas ka äratundmisrõõmu tekitav. Kuna see hetkel valitsev popmuusika trend peegeldab meie lapsepõlvemuusikat, sobis see selle lauluga hästi.”

Black Velvet on Eesti esimene poistebänd, mis loodi 1996. aastal. Eeskujuks välismaailmas domineerinud analoogsed poistebändid nagu Backstreet Boys, East 17, New Kids on The Block jne. Black Velveti suurim hitt “17” on siiani üks enim mängitud Eesti laul 90ndatest.

Black Velveti Eesti Laulul osalevale laulule ”Sandra” saab kaasa elada ja hääletada juba sellel laupäeval, 11. detsembril ETV-s kl 21.35 Eesti Laulu neljandas veerandfinaalis.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.