EESTI HELILOOJA VÕITIS LÄTIS TOIMUNUD BALTIMAADEVAHELISE KOMPOSITSIOONIKONKURSI

Karl Madis Pennar (pressifoto)

Võit tuli taas Eestisse! Noorema generatsiooni kitarrist ning helilooja Karl Madis Pennar võitis esikoha Lätis toimunud Baltimaade vahelise bigbändi kompositsioonikonkursil.

30. novembril toimus Lätis noortele heliloojatele mõeldud konkursi Big Band Composition Contest For Baltic Young Composers finaalkontsert. Võidu tõi Eestisse hetkel Hamburgis resideeruv jazzmuusika magistrant Karl Madis Pennar oma teosega “Strawberry Fields” (“Maasikmäed”), mille sõnade autoriks on eesti lauljatar Jana Kütt.

Kolme finalisti kompositsioone esitas läti laulja Daumants Kalniņš koos Latvian Radio Bigbandiga, Kārlis Vanagse juhendamisel. Teise koha pälvis Svens Wilsons (Läti) ning kolmandaks jäi Mārča Lipska (Läti). Lisaks auväärsele poodiumikohale premeeritakse esikoha pälvinud Pennarit 700-eurose peaauhinnaga, mille on välja pannud Läti Kultuurkapitali Fond.

Žüriisse kuulusid kolme Baltiriigi esindajad, mainekad heliloojad ning õppejõud – Raul Sööt (Eesti), Jievaras Jasinskis (Leedu) ja Rolands Kronslaks (Läti).

Jāzepa Vītola nimelise Läti Muusikaakadeemia korraldatud vaheline konkurss leidis aset teist korda – esimese aasta võitjaks oli samuti Eestist pärit noor helilooja ning dirigent Kristina Bianca Rantala.

Võiduloo live-esitus:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.