KES KURAT ON MAKSIMOV JA MIKS ON TA ESIKSINGLI NIMI “JAANEK”?

Foto: Maksimovi Facebook

Tänasest, 22. oktoobrist on kõigil voogedastusplatvormidel kuulatav Eesti tantsumuusikaprodutsendi Georgi Maksimovi esimene soolosingel “Jaanek”. Kohtla-Järve päritolu Maksimovi sõnul sündis singel seetõttu, et ta kutsuti klubisse Studio samanimelisele peole plaate mängima.

“See oli mu esimene kord, kui ma mängisin seal, kuigi olen rohkem kui 10 aastat DJ, aga enamasti oma korraldatud pidudel. Selle loo tegin ma kahe päevaga pärast seda, kui mind kutsuti “Jaaneku” peole plaate mängima. Teha lugu, mis on pühendatud peole oli mu initsiatiiv,” valgustab Maksimov oma esimese soolosingli tagamaid.

Kui Maksimovi nimi on esimese hooga laiale ringile tundmatu, siis seda seepärast, et ta on hoidnud end pigem tagaplaanile. Mis ei tähenda, et ta tuleks tühja koha pealt. “Enne olin ainult reliisinud pundiga nimega Ritmo Kartel ja teinud kaasproduktsiooni sellistele artistidele nagu fenkii, Sugar Rody, Darno,” selgitab ta. Peale selle on Maksimov korraldanud seitseteist aastat Tallinnas erinevaid punk- ja tantsumuusika sündmusi ja mänginud bassi mitmetes bändides. Vabal ajal meeldib talle sõita autoga Tallinnas ringi.

“Elektroonilist mussi olen ma kuulanud juba kuskil aastast 1995, kui veel Kohtla-Järvel elasin ja lemmik oli kohalik Radio Trance. Siis kui kolisin Tallinnasse, just tuligi klassikaline Daft Punki debüüt “Homework”, mis on siiamaani mu kõige lemmikum house album maailmas. Seejärel leidsin enda jaoks karmima punkmuusika, mida viljelesin mitmes bändis. 2010. aastatel oli Disclosure see punt, mis tõi mind tagasi house muusika juurde. Ja just selle “Jaaneku” träki puhul võib kuulda, et ma olen küll palju Disclosure’it kuulanud, mulle tundub,” võtab Maksimov kokku oma senise muusikutee diskost pungini ja tagasi.


Lugu Spotifys, SoundCloudis

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.