📸 GALERII | JALMAR VABARNA ESITLES OMA SOOLOALBUMIT VILJANDI KITARRIFESTIVALIL

Jalmar Vabarna (foto: Rene Jakobson)

Viljandi Kitarrifestivali teine päev möödus kodumaiste kitarrivirtuoosidega.

Nende seas rõõmustas kõiki kuulajaid Jalmar Vabarna, kes esitles kontserdil oma teist sooloalbumit “ID”. Album koosneb autori omaloomingust, muuhulgas leiab sealt ka koos jazzlauljanna Marianne Leiburiga salvestatud singli “Õhtu ilu” ning arranžeeringu eesti (kitarri)klassikast – Singer Vingeri “Ära jahtu”. “Teise sooloalbumini jõudmine oli pikk protsess ja ausalt öeldes üksi tegemine ja mängimine on väga raske, sest loota saad ainult iseendale,” kirjeldab Vabarna. “Aga ega ilma suure töö ja stressita suurt kunsti ei sünnigi,” lisab Jalmar albumi sünniloo kohta.

Festivali teise päeva teise kontserdi andis Duo Paul Daniel & Ott Indermitte. Duo esitas soololaule baritonile ja kitarrile. Repertuaaris oli Eesti heliloojate vaimulikud laulud — Mart Saar, Cyrillus Kreek, Hugo Lepnurm jpt.

Mõnusa festivalipäeva saatis kargesse öösse traditsiooniline Jämm vinoteegis Mulks.

Tänane kontserdikava algab kell 19.00, kui püünele astub Jostein Gulbrandsen Trio Norrast, kontserdil kõlab muusika, mis lähtub nii tema Skandinaavia pärandist kui ka Ameerika džässi mõjust. Kell 21.00 vallutab lava brasiilia kitarrimängija Pedro Martins, esitlusele tuleb tema album “VOX”, mis koosneb rocki ja popi sugemetega, jazz fusionist läbi imbunud Brasiilia rütmielementidega lugudest. Kell 23.00 algab traditsiooniline öökontsert, kus publik saab nautida Helin Halliku suurepärast kitarrimängu.

Vaata fotosid festivali teisest päevast (autor: Rene Jakobson): 

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.