SÜNNIPÄEVALAPS VILLEMDRILLEM ÜLLATAB FÄNNE KAKSKEELSE SINGLIGA “UUS BIISI”

Kuvatõmmis videost

Artistil nimega villemdrillem on täna 21. sünnipäev, aga sel puhul tegi ta kingi hoopis oma fännidele, andes välja kakskeelse singli “uus biisi”, millel teevad kaasa Soome tõusvad artistid Hussa ja Alina Burnet.

Trio sai kokku Helsingi ühes stuudios ja koos kirjutatigi “uus biisi” sõnad ja muusika. Omapoolse lihvi lisasid produtsendid Danitello, Pablo ja Karl Killing.

Kakskeelse loo tegemine on villemdrillemil tegelikult juba ammu olnud: “Isegi enne nublu suurt lugu eelmine aasta. Beebilõustal on kunagi ammu tehtud lugu “Ällaga” – sealt vast hakkas mul see segakeelse asja idee kruvima, kuid kunagi ei olnud hetke ega tutvusi, et see päriselt täide viia.”

Olukord muutus selle suve keskel kui Villem käis 4 päevasel “tööreisil” Soomes, kus ta töötas erinevate produtsentidega, kellest üks oli Daniel Okas. Tema saatiski mõned nädalad peale looalge tekkimist Villemile esimese versiooni Hussa salmist.

villemdrillem: “Kõik oli epic ja arutasime, et võiks ka kolmanda salmi lisada – seda otsisime kõige kauem. Arvan, et pidigi nii minema, sest Alina variant tuli ootamatult ja minu meelest sobis ideaalselt 3. salmiks. Bestikad ei ole, kuid kindlasti võiks nendega veel kas mussi teha v lihtsalt hängida.” Loost ei tasu otsida sügavamat sisu ja sõnumit ja villemdrillemi meelest ongi “uus biisi” selline mõnusa minekuga vana hea “kekutamine”, kuid mõõdukas mahus.

Patrik Printsi käe all valmis loole ka Helsingis filmitud video. villemdrillemi sõnul meenutas video filmimine tema esimese soololoo “neiud” tegemist, sest ka sellel puudus stsenaarium – mindi lihtsalt linna peale ja lihtsalt filmiti ja nauditi üksteise seltskonda, seekord aga hoopis teises linnas.

Patrik Prints: “Video kulgeb erinevates ja äratuntavates Helsingi piirkondades. Antud video eesmärk on n-ö sümboliseerida kahe riigi muusikamaastiku lõimumist. Filmimisel leppisime algusets peale kokku, et video võiks olla võrdlemisi casual – kogu tiimi ja artistide vaheline hea energia loodetavasti peegeldubki “uus biisi” lõplikus visuaalis.”

Üldse ei saa aru, kellest jutt? Selgitame!

Kes on villemdrillem?

villemdrillem alustas oma karjääri SoundCloudis, kogudes keskkonnas enam kui miljon striimi. Laiema avalikkuse teadvusesse jõudis ta koos kollektiiviga 5MIINUST valminud talvise hitiga “Paaristõuked”, mis püsis Eesti digitabelite #1 kohal 14 järjestikust nädalat. Teine 2020. aasta suurhitt villemdrillemilt oli ühistöö Elina Borniga, lugu ”niiea” ning suurt edu saatis ka noore räppari novembris ilmunud singlit ”soolane värska” koos gameboy tetrisega. Tänavu kevadel jõudis villemdrillem oma esimese kauamängivani ”vd”, mis avaldati ka füüsilisel helikandjal ja tuli müügile pimedas helendaval vinüülformaadil.

Kes on Hussa?

Hussa on Soome räpiskeene üks kuumimaid uusi nimesid. 2020. aastal ilmunud debüütalbum “Tuntematon” lennutas noormehe küll kiirelt muusikaedetabelitesse, kuid tema suurlooks võib pidada tänavu ilmunud lugu “Silkkii”, mis ilmus koostöös Mikael Gabrieliga, kes on Eesti publikule tuntud nubluga kahasse tehtud superhitist “Universum”.

Kes on Alina Burnet?

Noor ja andekas Alina Burnet on lühikese ajaga jõudnud palju. 17-aastane Alina on pärit Peterburist, kuid kasvas üles Lahtis. Ta on alati unistanud suurtel lavadel esinemisest ja juba 8-aastaselt astus Alina üles Lahtis etendunud muusikali peaosas. 2021. aasta sisse on seni mahtunud leping Universal Musicuga ning esimene singel “Filmi”, mis ühendab meloodilised trap-biidid ja Alina maheda vokaali.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.