PARIMA PÄRIMUSMUUSIKA ALBUMI ETNOKULBI VÕITIS CURLY STRINGS

Curly Strings (foto: Maris Savik)

Eesti pärimusmuusika keskuses anti reedel aasta parima pärimusmuusika albumi Etnokulp, mille pälvis Curly Strings kauamängiva “Pidu meis eneses” eest. Ühtlasi pälvisid Ene Lukka-Jegikjan, Anneli Kont ja Celia Roose tunnustuspreemia pärimusmuusika eriala loomise ja käimalükkamise eest.

“Pärimusmuusika on kandev osa meie kultuuriloost, mis ei ole kõrgelt hinnatud üksnes siin koduses Eestis, vaid teeb meid suuremaks riigipiirist väljapoolgi,” ütles Eesti Pärimusmuusika Keskuse juhataja Tarmo Noormaa ja lisas, et 30 aastaga on pärimusmuusika kõrgharidus kasvatanud põlvkondi uusi muusikuid ja nende loomingut.

Galakontserdil anti pidulikult üle tänavune ainuke kulp, milleks on aasta pärimusmuusika albumi Etnokulp, mis selgus rahvahääletuse teel. Kokku hääletas parima albumi välja selgitamisel 2302 inimest. Aasta pärimusmuusika albumi Etnokulpi on välja antud juba 16 aastat.

“Kuigi muusika- ja pärimusmuusika sõbrad on varasematel aastatel kogunenud Etnokulbi galale, otsustasime sel aastal muutunud oludest tingituna vaheaasta kasuks ja plaanime traditsioonilised Etnokulbid oma tavapärastes kategooriates anda uuesti välja 2022. aastal,” selgitas Noormaa.

Ürituse salvestust näitab ETV2 laupäeval, 9. oktoobril kell 20.20.

Kuula Curly Stringsi albumilt “Pidu meis eneses” lugu “Taevas seab riidu”! Muide, 6. oktoobril teatas kollektiiv, et novembri lõpus tuleb müügile nende tänavuse topeltalbumi teine osa “Rahu meis eneses” ning 8. oktoobril rõõmustasid nad oma fänne uudisega selle kohta, et peagi ilmuva helikandja avasingel “Unetu öö” jõuab kuulajateni 15. oktoobril.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.