OOPUS AVALDAS UUE SINGLI “KÄI KIIKE KORGE’ELLE”

Foto: Kerttu Kruusla

Kodumaine folktroonikabänd OOPUS andis täna, 22. septembril välja teise singli “Käi kiike korge’elle” oma peagi ilmuvalt albumilt “Folk On Acid”.

Kui albumi esimene singel “Põhjala lahing” oli kummardus tehnoviikingile, siis uus lugu jätab võitlused selja taha ja vaatab helgemas suunas. “Käi kiike korge’elle” on uus versioon 1938. aastal Kuusalus kirja pandud regilaulust. Lugu räägib kenast neiust, kelle ilu paistab kiikudes kaugele.

Kiikumine on Eestis olnud sajandeid üks olulisi ja populaarseid noorte ajaveetmisviise, kuid kiigelaulukultuur on jäämas pigem minevikku. OOPUSe laulja Mari agiteerib aga kõiki kiigel laulmist proovima: “Suurel külakiigel selle liikumise rütmi laulu rütmiga kokku sobitades on hoopis teine tunne laulda kui muidu. See jõnks, mis kõhust läbi käib, eufooria mõnusast hoost ja koos laulmisest on elamus omaette. Ja et kõik ümberkaudsed sind kuuleks, tuleb anda ikka täiest torust!” Traditsiooniliselt sümboliseerib kiik ja kiikumine nii aastaaegade vaheldumist, Kuu ja Päikese liikumisi kui ka armatsemise rütmi.

Uue loo väljatulekut ja ühtlasi sügise algust tähistab bänd voogedastuskontserdiga YouTube’is täna, 22. septembril algusega kell 20.00. Elavas esituses saab OOPUSt näha aga juba 2. oktoobril Tallinn Music Weeki raames Folktroonika laval Fotografiskas.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.