MUUSIKAPÄEV TULEB 1. OKTOOBRIL VÕIMSAMA KÕLAGA

Sel aastal tuleb Muusikapäev veidi teisiti – aga sellegipoolest suure hooga. 1. oktoobril toimub üle Eesti hulgaliselt kontserte, loeng-kohtumiste sari koolides ning traditsiooniline muusikapreemiate tseremoonia. Muusikapäeva tähistatakse eesmärgiga märgata elavat muusikat enda ümber ning mõtestamaks muusika olulistust ja rolli.

Eesti Muusikanõukogu üleskutsega korraldada meeldejääv muusikasündmus just enda kodukohas, liitusid korraldajaid üle Eesti. “Oleme tänulikud kõigile, kes Muusikapäeval kontserte korraldavad ja muusikutele, kes neid annavad. Eesti Muusikanõukogu eestvedamisel toimuvad Muusikapäeval tasuta kontserdid Narvas, Tartus ja Haapsalus ning muusikapreemiate gala Tallinnas,” sõnad nõukogu esindaja Kaisa Lõhmus.

Haapsalu kultuurikeskuse lavalaudadele toob 1. oktoober klassikalise muusika noorema põlvkonna tipud – tšellist Marcel Johannes Kitse ja pianist Sten Heinoja. Kontserdi teine pool toob endaga kaasa kohaliku Haapsalu Big Bandi Aarne Õunapuu dirigeerimisel ning solistidena astuvad üles Ivo Linna, Ilona Aasvere, Anneli Aken ja Ivar Malmeti. 2024 kultuuripealinna tiitlit kandva Tartu Jaani kirikus toimub Laura Põldvere ja ETV Tütarlastekoori ühine kontsert, mis tõotab endast eriti põnevat kuulamist. Narvas tuuakse lavale “Kummardus Georg Otsale” tenor Mati Turi ja pianist Martti Raide esituses, kontserdi teises pooles võib kuulda folgi menukbändi Puuluup uhiuut muusikat, kel varuks pöörane kava: “Tegemist on Puuluubi päris esimese kontserdiga Narvas. Oleme seda võimalust kaua oodanud ja oleme väga elevil!” sõnab Puuluubi üks muusikutest Marko Veisson.

Muusikapäev kulmineerub muusikapreemiate galaga Rahvusooperis Estonia, kus Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapital ja Eesti Muusikanõukogu annavad üle iga-aastased muusikapreemiad. Sündmusest toimub kell 20 ülekanne Eesti Televisiooni vahendusel.

Rahvusvahelist muusikapäeva tähistatakse üleilmselt 1. oktoobril. Eestis on Eesti Muusikanõukogu eestvedamisel tähistatud seda 2002. aastast Muusikapreemiate jagamisega ja 2013. aastast kontsertide programmiga, mille raames kõlab ühel päeval elav muusika üle terve kodumaa. Muusikapäeva kavaga saab tutvuda kodulehel muusikapäev.ee.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.