TALLINN MUSIC WEEKI AVAÕHTUL TULEVAD KULTUURIKATLAS ESMAETTEKANDELE LIISA HÕBEPAPPELI UUDISTEOS, RAHVUSVAHELINE PROJEKT ERKI PÄRNOJA JA JONAS KAARNAMETSA OSALUSEL NING SANDER MÖLDRI ALBUM

Kultuurikatel (foto: Patrik Tamm)

Tänavuse Tallinn Music Weeki (TMW) muusikaprogramm saab piduliku avaakordi neljapäeval, 30. septembril Kultuurikatlas.

Koostöös Eesti Kontserdiga tuleb Kultuurikatla mustas saalis esmaettekandele helilooja Liisa Hõbepappeli poolt spetsiaalselt TMWiks valminud teos “Sina armas oled manner”. Helilooja sõnul tegeles ta seda luues “muusika abil mittemuusikaliste nähtuste kirjeldamisega”, põimides nii konventsionaalseid kui ka uuenduslikke väljendusvahendeid. Hõbepappeli uudisteose kannab ette Eesti Kultuurkapitali Helikunsti Sihtkapitali 2020 aastapreemia laureaat ning värske rahvusvahelise klaverikammermuusika konkursi “Tallinn 2021” võitja Trio ’95 koosseisus pianist Rasmus Andreas Raide, viiuldaja Robert Traksmann ja tšellist Marcel Johannes Kits. Trio esituses kõlab ka Tõnu Kõrvitsa “Unesulased”.

Esmaesitlusele tuleb ka rahvusvaheline ühisprojekt “Themes For Great Cities: Tallinn”. Eesti muusikud Jonas Kaarnamets ja Erki Pärnoja on ühendanud jõud Taani bändi Mew laulja Jonas Bjerre ning ameeriklasest muusiku ja ajakirjaniku Alex Maiologa. Üheskoos veedetakse nädala enne TMW-esinemist Tallinnas teose jaoks linnahelisid salvestades ning heliuuendajate Karlheinz Stockhauseni, Delia Derbyshire’i ja Brian Eno “leitud helide” strateegiaid uurides. “Themes For Great Cities: Tallinn” visuaalpildi loob videokunstnikt Alyona Movko-Mägi.

TMW 2021 avaõhtu juhatavad tervituskõnedega sisse Eesti Vabariigi President Kersti Kaljulaid, Telia Eesti juht Robert Pajos ning TMW asutaja ja peakorraldaja Helen Sildna.

TMW avaõhtu teine pool katelde saalis on helilooja ja produtsendi Sander Möldri uue koostööde kogumikalbumi “TIKS 086” esitluskontserdi päralt. Koos Möldri, kitarristi Frederik Küütsi ja bassisti Siim Avango bändiga astuvad lavale suvest ja puhkamisest inspireeritud plaadi lugudes kaasa löövad Eesti lauljad Daniel Levi, Stefan, Marie Vaigla ja Jon Hazel. Rootsist lennutatakse kohale Aron Blom ja EZEE ning Saksamaalt Emily Roberts.

TMW 2021 avaõhtu ajakava:

Black Box:

19.00 Tervituskõned: President Kersti Kaljulaid, Telia Eesti juht Robert Pajos. TMW asutaja ja juht Helen Sildna
19.30–19:45 Koostöös Eesti Kontserdiga: Tõnu Kõrvitsa “Unesulased” ja Liisa Hõbepappeli “Sina armas oled manner” esmaettekanne. Esitab Trio ’95
20.00–20.45 “Themes For Great Cities: Tallinn” esmaettekanne: Jonas Kaarnamets, Erki Pärnoja, Jonas Bjerre (DK), Alex Maiolo (US)

Katelde saal:

21.00–22.15 Sander Mölderi “TIKS 086” esitlus: Sander Mölder, Frederik Küüts, Siim Avango, Daniel Levi, Stefan, Marie Vaigla, Jon Hazel, Aron Blom (SE), EZEE (SE), Emily Roberts (DE)
22.15–23.00 DJ

TMW 2021 avaõhtu piletid hinnaga 29 eurot on müügil Piletilevis. Avaõhtule pääseb ka TMW toetajapassi või PRO passiga, mis on müügil TMW veebipoes.

Festivalipass kehtib Sander Möldri plaadiesitlusel, kuid mitte istekohtadega Black Boxi kontsertidel. Sander Möldri plaadiesitlusele on Piletilevis müügil ka eraldi piletid hinnaga 18 eurot.

Festivalipassid, mis tagavad pääsu kõigile muusikafestivali õhtutele, sh. avaõhtu osana toimuvale Sander Möldri plaadiesitlusele, on TMW veebipoes müügil hinnaga 65 eurot. PRO passid (konverentsi ja muusikafestivali ühispassid) maksavad 175 eurot. Telia klientidele kehtib eelmüügist ostetud passidele ja piletitele 20% allahindlus. Lisainfot leiab siit.

Neljapäevast, 30. septembrist kuni laupäeva, 2. oktoobrini toimuv TMW muusikaprogramm ühendab eri žanreid ja muusikuid 19 riigist Eestist Palestiinani ja Venemaalt Ameerika Ühendriikideni. Üle 150 artisti esinevad 29 esitlusõhtul Telliskivi Loomelinnakust vanalinnani. Muusikaprogrammi ülevaade.

TMW festivali korraldab ettevõte Shiftworks OÜ koos paljude partnerite ja kaaskorraldajatega. Muusikaprogramm sünnib koostöös agentuuriga Damn. Loud. Avaõhtu saab teoks koostöös Eesti Kontserdiga.

Festivali esitleja on Telia, strateegiline partner muusikavaldkonnas Music Estonia, suurtoetajad Nordic Hotel Forum ja Visit Estonia. Festivali partnerid on Telliskivi Loomelinnak ja Viru Keskus, meediapartnerid Postimees Grupp ja Raadio 2.

Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Tallinna Linn, Tallinna Ettevõtlusamet ja Kultuurkapital.

TMW rahvusvahelisi tegevusi, mille eesmärk on tutvustada Eestit kui atraktiivset sihtkohta muusika- ja kultuurihuvilistele, toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.