MAARJA NUUT AVALDAS KOLMANDA SOOLOALBUMI “HINGED” JA KUULUTAS VÄLJA PLAADIESITLUSKONTSERDI

Foto: Taavi Arus

Maarja Nuut avaldas 20. augustil oma kolmanda sooloalbumi “Hinged”, mille esitlus toimub 19. septembril Sveta Baaris, Tallinnas. Albumit saab digitaalselt ja kassett- ning vinüülkandjal osta Bandcampist ning esitluskontserdi piletid on müügil Ticketeris.

Ajendatuna uudishimust, jätkab Maarja Nuut värskel albumil katsetusi muusikaliste keelte, tehnikate ja väljendusviisidega, põimides neid oma isikupäraselt kütkestavasse kunsti. “Hinged” peegeldab möödunud aastat, mil Maarja piiride sulgudes maale ära pages. “Tekkis seletamatu tung harida maad ja ootamas oli vanaemalt päritud talu. Läbimatu võsa puhastamisest ja paksult kola täis hoonete sorteerimisest sai justkui üks pikk rituaal, kus tuli otsa vaadata kihtidele, mis põlvkondade vältel talletunud olid. Vahepealse tuulutusena veetsin aega oma mereäärses Kopli stuudios üsna juhuslikult modulaarsüntesaatoreid ühendades, sinna juurde kaasa ümisedes või pobisedes,” räägib Maarja. Spontaansetest mõttepeegeldustest ja kujuteldavatest kohtumistest lahkunud sugulastega sündiski “Hinged”, mis oma kakskeelses tähenduses (sõna “hinge” tähistab inglise keeles ühendust, mis elemente koos hoiab) loob ühendusi mineviku ja tuleviku vahel.

Albumi lumm on jõudnud ka rahvusvahelise muusikapressini – singlit “A Feast” esitles BBC 6 raadios legendaarne saatejuht Mary Anne Hobbs, prestiižne kultuurileht The Quietus valis “Hinged” oma nädala fookusalbumiks ning välismeedias on Maarja värsket loomingut kirjeldatud kui: “tekstuuride, toonide ning uudishimu rohket õnnestumist, mis avab Euroopa ühe novaatorlikuma artisti maailma” – Future Music Magazine ning kui “aina sügavamat kompamist elektrooniliste helide äärealadel, kus Maarja Nuut on loonud täielikult ainukordse ja isikliku helikeele” – Electronic Sound Magazine.

Kõik plaadil kõlavad lood on kirjutanud ja produtseerinud Maarja Nuut ning kolmel lool teeb ta koostööd Šveitsi avangardse jazzitrummari Nicolas Stockeriga. Lood on miksinud Evar Anvelt ning masterdanud Rafael Anton Irisarri Black Knoll Studiost. Albumi visuaalse keele autoriks on Elisabeth Klement. Kassett ja vinüül on toodetud Vinyl Plant tehases Tartus.

Maarja uut kava “Hinged” kuuleb 4. septembril Üle Heli festivalil Aparaaditehases Tartus ning albumi esitluskontsert toimub 19. septembril Sveta Baaris Tallinnas. Kontsert toimub vastavalt Terviseameti ja Vabariigi Valitsuse poolt sätestatud piirangutele ning reeglitele.

Albumi “Hinged” kujundus (autor: Elisabeth Klement)

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.