6. AUGUSTIL ILMUS MAARJA NUUDI SOOLOALBUMI KOLMAS SINGEL “A SCENE”, MIDA ESITLES BBC 6 RAADIOS LEGENDAARNE SAATEJUHT MARY ANNE HOBBS

Foto: Taavi Arus

Reedel, 6. augustil ilmunud Maarja Nuudi singlit “A Scene” esitleti eile, 9. augustil, BBC 6 raadios Mary Anne Hobbsi “Hit reset” mixis. Tegu on kolmanda avaldatud rajaga Maarja 20. augustil ilmavalgust nägevalt kolmandalt sooloalbumilt “Hinged”.

Lainetava ja pehme kõlaga “A Scene” on armastuslaul. “Eelmise aasta jaanipäeva paiku olin üksi oma lahkunud vanaema kodutalus ning kritseldasin ühe kirjutusharjutuse raames paberile mõned abstraktsed sõnad. Mõni päev hiljem sõitsin stuudiosse, lülitasin modulaarsüntesaatorid sisse ning kuulsin veidraid hõljuvaid helisid. Vaatasin kirjapandud sõnu ning sain aru, millest lugu räägib – ikka armastusest, mis muust. Loo kihtide vahele peidetud võrdlustest merega peegeldub minu imetlus. Kasvasin mere kõrval üles ning selle lõputu silmapiir ja sügavus on mulle alati tuge pakkunud. Merel on palju nägusid ning siin on see soe, salapärane ja kesksuviselt mahlane,” kirjeldab Maarja lugu oma sõnadega.

20. augustil ilmuv “Hinged” on Maarja Nuudi kolmas sooloalbum, millele andis loomingulise tõuke maaharimine ning paksult kola täis hoonete sorteerimine vanaemalt päritud talus. Albumilt on eelnevalt ilmunud avasingel “Kutse tantsule / A Call for Dance” ning videosingel “A Feast”. Rahvusvaheline muusikapress on Maarja kolmanda sooloalbumi soojalt vastu võtnud ning kirjeldanud seda kui “tekstuuride, toonide ning uudishimu rohket õnnestumist, mis avab Euroopa ühe novaatorlikuma artisti maailma” – Tom Jones, Future Music Magazine.


Maarja Nuudi kolmas sooloalbum “Hinged” ilmub 20. augustil. Albumit saab digitaalselt ning kassett- ja vinüülkandjal eeltellida Bandcampist.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.