📊 MUUSIKAPLANEEDI TOP 10 | SORUS & BRAD JURJENS TÕRJUSID BOURBON SUGARI LIIDRIKOHALT

Brad Jurjens ja Sulev Saluneem (Sorus) / foto: Rauno Vahtre

Täpselt kuu aega tagasi, 2. juulil ilmus ansambli Sorus ja kitarristi Brad Jurjensi koostööna valminud lugu nimega “Seitse deemonit”. Singel figureerib MuusikaPlaneedi edetabelis kolmandat nädalat, teenides nüüd esmakordselt kuldmedali!

“Seitse deemonit” on esimene lugu jõulude paiku ilmuvalt piraadi-teemaliselt kontseptplaadilt ning pala toetas sel korral meie topis 21,30% hääletajatest. Soruse ninamees Sulev Saluneem kommenteeris, et singli algne idee tekkis temal ja ta oli sellest kohe vaimustuses. “Ainus mida ma ei suutnud teha, oli mõelda sinna ideaalselt sobivat soolot ja nii see lugu seisis paar nädalat,” märkis Saluneem. “Mingi hetk sattusin YouTube’is ühte Brad Jurjensi videot (“Mach300”) vaatama ja otsustasin, et kirjutan ja küsin abi. Üks jutuajamine viis teiseni ja pärast paari esimest päeva jõudsime järeldusele, et damn that’s some good stuff we made, piraadi metal tundus et on teema ja sellest sündiski plaan, et me peame ilmselt rohkem muusikat koos tegema. Sedasi olemegi nüüd teel Eesti esimese piraadimetali plaadini.”

MuusikaPlaneedi TOP 10 hõbemedalilt leiame taaskord Ragnar Huoponeni ehk Ragnari 19. mail välja tulnud soolosingli “Kõigele ei pea nime andma”. Selle viisi autor on lisaks muusikule endale ka Merlis Malm, sõnadega aitas Aapo Ilves. Laul räägib sellest, et sildistamine võib ühele poolele tekitada tuska ja teisele poolele annab hea vabanduse.

Hiljuti videosingli “No Regrets” avaldanud ansambel Vanilla Ninja paikneb meie edetabelis uue tulijana kolmandal positsioonil. “Kui keegi oleks meie tegevuse algusaastatel öelnud, et hakkame ühel päeval folki tegema, siis oleks me ilmselt seda naljana võtnud,” naeris ansambli esilaulja Lenna Kuurmaa. “Aga siin me nüüd oleme. Mina isiklikult soojendasin uue loo jaoks viiulimängu oskuse üles. Ma polnud viiulit aastaid käes hoidnud!”. Lenna kirjutas laulu sõnad koos Piret Järvis-Milderiga, viisi autor on Vanilla Ninja produtsent David Brandes. Eelmisel reedel laaditi YouTube’i üles ka videoklipp kõnealuse muusikavideo tegemisest, seda näeb siit.

Nädal tagasi MP TOP 10 kuldmedali napsanud kollektiiv Bourbon Sugar asub nüüd looga “Lilled” 4. kohal ning edasi saab ka ansambli N.O.O.B värske träkk “Isolatsioon”

Kuula #1 pala “Seitse deemonit” ja seejärel tutvu kogu topiga:


MuusikaPlaneedi TOP 10 #309 (2. august):

Fotokollaaž esikolmikust

1 (3) [3] Sorus feat. Brad Jurjens “Seitse deemonit” (21,30%)
2 (2) [10] Ragnar “Kõigele ei pea nime andma” (15,79%)
3 (4) [2] Vanilla Ninja “No Regrets” (14,54%)
4 (1) [2] Bourbon Sugar “Lilled” (13,78%)
5 UUS [1] N.O.O.B “Isolatsioon” (10,53%)

6 UUS [1] Mart Paju & ACTVD “Party” (9,52%)
7 (5) [6] Synne Valtri Band “Eile veel” (7,52%)
8 UUS [1] Sunlight “Maagia” (4,26%)
9 UUS [1] Alen Veziko “Öö kuulub meile 2021” (2,01%)
10 UUS [1] Mick Pedaja “Fly Fly Fly” (0,75%)

Hääli: 399 (aitäh!)

Nagu reeglid ette näevad, pääsevad edasi vaid esiviisikusse hääletatud laulud. Neid asuvad ründama 5 uustulnukat:

  • nublu & whogaux “uputada merre”
  • NUMBER Ö & Fast K “Hoovis”
  • Shira “Wasted”
  • TONT “Anna gaasi!”
  • Wild Disease feat. Jana Liisa Johannson “Tühi” 

Värske gallup ootab hääli lehe paremas servas (mobiiliversiooni puhul lehe allosas) ja läheb lukku pühapäeval, 8. augustil kell 23.59. Tuld! 🔥

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.