TÕNU AARE LÄHEDASED SOOVIVAD MEHE SURMA ASJAOLUDE VÄLJA SELGITAMIST

Kuvatõmmis ETV saatest “Raudse eesriide jumalused” (2014)

21. juulil suri 67-aastaselt menuansambli Apelsin asutaja ja juhtfiguur Tõnu Aare. Muusiku lähedased on teinud ravimiametile päringu, et välja selgitada, kas teine koroonaviiruse vaktsiinisüst võis mehe surmale kaasa aidata.

“Tõnu Aare lähedastena otsustasime asjadele anda ametliku käigu ning tegime järelpärimise ravimiametile ja ravimiameti ravimiohutuse osakonnale,” teatas Tõnu Aare vennapoeg Martin kirjanikunime Jaak Leer all Facebookis.

Martin, Tõnu abikaasa Arja ja vend Aare soovivad teada, kas Tõnu puhul oli koroonavaktsiini manustamine ikka põhjendatud ja küsivad, kas vaktsineerimist propageerivatele reklaamidele tuleks ka lisada hoiatus, et enne vaktsineerimist tuleks konsulteerida pere- ja eriarstiga.

Eesti Ekspress kirjutas 22. juulil, et 10–15 aastat tagasi sai Aare mõne aasta pikkuse vahega kaks infarkti ja umbes viie aasta eest diagnoositi tal eesnäärmevähk, millest aga ravi vabaneda aitas. Juba siis, kui Tõnul vaktsiini saamise järel tekkinud kehv enesetunne aina kestis ega üle läinud, arutles pere omakeskis, kas sellise haiguslooga inimese organismi üldse tohib vaktsiiniga ärritada. Martin kirjutas kunagisele Eesti peaepidemioloogile Kuulo Kutsarile, kes pakkus välja, et Tõnul võis eriti vähiravi järel olla immuunpuudulikkus, mistap ei tohtinuks talle vaktsiini üldse manustada.

Tõnu Aare suri 21. juulil – kümme päeva pärast teise vaktsiinisüsti saamist.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.