MADALMAADE ANSAMBEL KRAAK & SMAAK JAGAVAD EESTLASTE HEERINGALEMBUST

Pressifoto

Juba 19. augustil toob Sack von Sound meieni koostöös Disco Tallinnaga Hollandi menuansambli Kraak & Smaak.

Kraak & Smaak on elektroonilist funki viljelev Hollandi produtsentide trio, kuhu põhituumikusse kuuluvad Oscar de Jong, Mark Kneppers ning Wim Plug. Bändi algusajaks saab pidada 2003. aastat, kus nad hakkasid salvestama oma esimest albumit. 2006. aastal andis ansambel välja enda esimese albumi “Boogie Angst”, mis mõjus innovaatiliselt tuues kokku funk-muusika, ambient-dubi, sambra rütmid ja house gruuvid. Albumit saatis edu tuues esinemisi klubides ja festivalidel nii UKs kui Ameerikas, millest tuntuimad Pinkpop, Sziget, SXSW, Miami’s Winter Music Conference, Bonnaroo ja Coachella.

Nende teine album “Plastic People” ilmus 2008. aastal ning sellel teevad kaasa Bobby Nio ja Mark Brydon ansamblist Moloko ning UK laulja Ben Westbeech. Teise albumiga astus bänd üles Glastonbury Festivalil, Bestivalil, Lovebox Festivalil, Lowlandsil ja Szigetil. Peale seda on ilmunud kolm albumit: “Electric Hustle” (2011), “Chrome Waves” (2013) ja “Juicy Fruit” (2016).

Tantsuajaakiri IDJ kirjeldab Kraak & Smaaki kui bändi, mida lihtsalt peab live’is nägema. Teise albumi 2009. aastal võitsid nad European Border Breakers Awardi (EBBA), mida on muuhulgas võitnud ka näiteks The Ting Tings, Adele ja Ewert and the Two Dragons. Auhinda antakse üle Jools Hollandi telesaates Eurosonic muusikafestivali raames, mis toimub Hollandis.

Kraak & Smaak on ka varem käinud Eestis – Disco Tallinna sündmuse raames, tutvustasid on viimast albumit “Juicy Fruit”. Lisaks on nad eelnevalt intervjuus maininud, et nad jagavad eestlastega armastust heeringa vastu. 19. augustil tulevad nad taas Eestisse, täpsemalt Sakusse, kus esinevad Sack von Sound muusikafestivalil laiendatud koosseisus. “Tõotab tulla ennenägematult äge ja ainukordne show,” lisab korraldaja Tõnno Piigli. Piiratud koguses pileteid saadaval Piletitaskus.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.