LÄHEB MÜRGLIKS! SABATON, THE HU JA LORDI TÕMBAVAD TALLINNAS KÄIMA SUURE METALI-PEO

Sabaton (pressifoto)

6. aprillil 2022 toimub Saku Suurhallis esmaklassiline metali-pidu. Rootslaste au ja uhkus Sabaton astub Suurhalli lavale oma “The Tour To End All Tours” turnee raames. Erikülalisena liitub Mongoolia raskemetalli bänd The Hu ning soojendajana põhjanaabrite Lordi.

Rootsi heavy metal bänd Sabaton tituleerib end üheks raskelt tööd rabavaks bändiks. Ja õigustatult. Lisaks üheksale albumile, mitmele nominatsioonile ja auhinnale, rahvusvahelisele fännibaasile ja omanimelisele raskeroki festivalile on neil ette näidata ka tihe tuuritamise kalender. Pandeemia vastu nad küll ei saanud, kuid on tagasi ja vingemalt kui varem: 2022. aasta kevadel alustav turnee viib bändi 17. riiki üle maailma. “Oleme liiga kaua oodanud… Selleks ajaks, kui seda tuuri alustame, on meil teile mängida terve aardekambri jagu uut muusikat. Te ei taha “The Tour to End All Tours” turneest ilma jääda,” sõnab Sabatoni ninamees Pär Sundström enesekindlalt.

Viimati 2017. aastal Tallinnas publikut hullutanud Sabaton võtab sel korral kaasa Mongoolia raskemetalli bändi The Hu. Tegu on tõelist kultuuripärandit kandva grupiga – modernsele laulmisele lisavad võlu traditsioonilised instrumendid nagu mongoli Morin Khuur (hobusepea viiul), mongoli kitarr Tovshuur, lõualuu harf ehk Tumur Khuur ning kõrilaul. See kõik kokku moodustab unikaalse helipildi, mida bänd ise nimetab hunnu rokiks.

Soojendana astub üles Soome heavy metali veteran Lordi, kes muuhulgas on seni Soomele ainsa Eurovisiooni võidu toonud bänd.

Kontserdi piletid on müügil Piletilevis.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.