TAPA-LOOBU MATK, KULTUURNE JA HARIV!

Laupäeval, 19. juunil avatakse 32-kilomeetrine matkarada, mille jooksul saab imetleda ilusaid vaateid, kogeda erinevaid kultuurisündmusi, tutvuda kohaliku ajalooga, nautida liikumist, head toitu ja seltskonda. Samuti on üks matka eesmärkidest tõmmata tähelepanu Tapa-Loobu tee äärde plaanitava Uku liivakarjääri kultuuri- ja keskkonnamõjudele.

Eestis ehk ei ole inimest, kes Tapa-Loobu suunasildi peale muianud ei oleks. Kui paljud teavad aga, mis selles piirkonnas päriselt sünnib? Nüüd on see võimalus olemas. Rada on märgistatud ja liikumiskiiruse saab igaüks oma võimete järgi valida. Ka poole pealt, ehk Vohnjast võib matkajatega liituda. Teel on erinevaid infotahvleid, mis kultuuriväärtuslikke objekte tutvustavad. Kulgeda saab nii jalgsi, kui ka rattaga. Rajal on kokku kolm puhke- ja kultuuripeatust, kus jagub tegevusi ja uudistamist kogu perele. Et ka kaugema kandi inimesed lihtsalt matkast osa saaks, siis õhtul toovad bussid (on ka rattahaagis) matkajad Tapale tagasi. Seega on mugav ka kaugemast Eesti otsast matkale rongiga tulla ja pärast taas rongiga koju sõita. Matka lõpp-peatuses Läsnal on ka telkimisvõimalus.

Päevakava:

  • 10.00 Start Tapalt Valgejõe saare Munakivi silla juurest.
  • 11.00 Puhkehetk Ridakülas: Kohajutt Ridaküla seltsimaja juures, käsitöökeraamika näitus, puhvet. Loe lähemalt siit!
  • 12.00 Pärastlõuna perega Vohnjas: Kohajutt Vohnja mõisas, muusikalised vahepalad Perekond Linde ja Kalev Pallon, laat, tegevused lastele ja keelele teeb pai Sushi Tiger! Täpsem info siit
  • 18.00 Läsna-Loobu jaanituli: Pidulik matka lõpetamine Läsna Rahvamaja juures, tantsuks mängib Nedsaja Küla Bänd. Matkajatele pakutakse suppi. Kõige muu maitsva eest vastutab Sushi Tiger. Täpsem info siit!

Nedsaja küla bändi kontsert on kõigile matkajatele rajakaardi ettenäitamisel tasuta. Kõik muusikahuvilised, kes matkama ei jõudnud, saavad kontserti nautida 5€ eest.

Kõigile matka lõpetajatele supp Läsnal.

Registreerimisinfo:
http://www.nelson.ee/huviklubi/
Tel 56325110

Teid ootavad matkama Kadrina Kultuurikoda, Kadrina spordikeskus, Läsna rahvamaja, Vohnja mõis, Ridaküla seltsimaja, Huviklubi Nelson ja Neeruti Selts.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.