UKU HAASMA JA COOL D AVALDASID ÜHISLOO

Pressifoto

Konkursi Eesti Laul 2021 poolfinalist Uku Haasma avaldas ühisloo räppariga Cool D, nimega ”Kuningas on linnas”.

Lugu jutustab sellest, kuidas linna on saabunud kuningas, mida kõik on oodatud tähistama. Narratiiv, mida muusikud oma meloodias konstrueerivad tekitab kuulajatele kaunis vabastava ja meeleoluka atmosfääri. “Teatavaid sarnasusi leiab loos sellega, et meile on saabunud suvi ning Eesti elu on piirangutest üsna vaba. Piirangutevaba on ka uus muusikalugu, mis tekitab rahuloleva, tähistava ja vabastava tunde, ka laulusõnad hõiskavad, et kõik on oodatud,” selgitas Haasma.

Tema sõnul sündis ühisloo idee vingest kitarrifraasist. “Eelmisel suvel oma teist singlit “Paljajalu” kitarripartiid salvestades juhtus midagi erilist, mis juhtub ainult siis, kui lased spontaansusel ennast üle võtta. Jätkasime seda kuskil kaks ja pool minutit ning mõne aja möödudes kuulasime selle uuesti üle. Sündinud oli midagi põnevat. Loo kaasprodutsenti Rudolf Toltsbergi kõnetas üks väike justkui “pinin”, mille olin kitarril kogemata välja võlunud. Ja sellest pininast saigi “Kuningas on linnas” esimene suurim motiiv, mis inspireeris meid edasi pingutama,” ütles Haasma.

“Loo edenedes hakkasime mõtlema, et siia sobiks keegi värvikas kuju veel juurde. Mõtlesin erinevate artistide peale, kes on Eestis taolise muusikaga üldse algust teinud ja seejärel meenus Cool D lugu ”Pole sinu asi” ning tema esimene hiphop album “O’Culo”. Seejärel saigi Cool D-le ehk Priit Kolsarile kirjutatud ja positiivne vastus tuli õnneks suhteliselt kiiresti. Mul on hea meel, et lugu teda kõnetas ja et ta suutis tabada seda sama emotsiooni, mis mul loo tekkides oli,” rõõmustas Haasma. “Kõik on oodatud… kuulama!”


Singel Spotifys

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.