LINNAFESTIVALI GROM KÕIK ESINEJAD AVALIKUD – ÜLE PIKA AJA ANNAB KONTSERDI EESTIS TRUCKFIGHTERS (SE)!

14. augustil Lasnamäel Kivila spordipargis toimuv alternatiivse kultuuri ja muusika linnafestival GROM kinnitas kogu muusikaprogrammi. Pealavalt leiab teiste seas üle väga pika aja taas Eestisse jõudva rockbändi Truckfighters Rootsist. Neid täiendab kohalik uus ja põnev, noored talendid Manna, Köster, Bible Club, Smoke Break, KEETAI ja White Gloss.

“Truckfighters täiendab suurepäraselt pealava programmi. GROMi jõuks on alati olnud julge lähenemine programmile ja žanripiiride lõhkumine. Usun, et Truckfighters sobib suurepäraselt Tommy Cashi ja Shortparise kõrvale ning annab festivali programmile uue vaatenurga,” räägib GROMi peakorraldaja, möödunud reedel Eesti Muusikaettevõtluse Auhindade galal Aasta muusikasündmuse korraldajaks kuulutatud Roman Demtšenko.

Truckfighters alustas 2001 ning tegi oma esimeste albumitega “Gravity X” ja “Phi” kiirelt nime stoner skenes. Energiliste ja valjude esinemistega teenisid nad koha parimate desert rock bändide hulgas, olles mainitud tihtipeale koos legendidega nagu Kyuss või Fu Manchu, kellest viimasega nad aastal 2007 ka Club Hollywoodis koos esinesid. Kohalikud muusikasõbrad meenutavad kindlasti heldimusega ka Rabarock 2008 kontserti. Truckfighters on andnud välja viis stuudioalbumit ja rohkelt kontserte üle maailma. 2018 teatasid nad ootamatult bänditegemises väikesest pausist, kuid vähem kui aasta pärast olid tagasi lavadel, et esitada “Gravity X” oma kogu ilus algusest lõpuni.

“Noorte energiast täis puhutud spordipargi lava toob eklektilise valiku ning toore jõu. Kiirgavast energiast laetud esinemised toovad Lasnamäele luubi alla silmapaistvamad artistid, kes ei jäta külmaks ka kõige skeptilisemat isikut. Just need on tegijad, kes aktiivselt underground skene elus hoiavad oma janu ning visiooniga, on klubiskenes värskete üritusteseeriate eestvedajad ning annavad võimsaid higist nõretavaid kontserte. Meie missioon oli anda sellele lavale just noortest pungil esinejatenimekiri, mis näitab ehedalt kohaliku alternatiivse muusika tulevikku. Need on kompromissitud ja kartmatud artistid, kes on meile silma jäänud oma entusiasmi ja muusikalise innovatiivsusega,” seletab festivali programmi kuraator Madleen Teetsov-Faulkner.

Kõik festivali muusikaprogrammi artistid: Tommy Cash, Shortparis (RU), Truckfighters (SE), Zahir, AKLI (LT), Gnoomes (RU), White Gloss, Bible Club, Köster, Manna, KEETAI, Smoke Break.

Festival korraldatakse vastavalt augustis kehtivatele ürituskorraldus- ja mahupiirangutele. Festivali piletid on saadaval festivali kodulehel ja Ticketeris ning nende kogus on piiratud.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.