SELGUSID EESTI MUUSIKAETTEVÕTLUSE AUHINNAD 2021 VÕITJAD

Kalev Rattus (foto: Aron Urb)

Täiendatud kell 12.57

Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2021 võitjad kuulutati välja reedel, 11. juunil toimunud pidulikul galaõhtul PROTO avastustehases. Auhindu jagati seitsmeteistkümnes kategoorias isikutele ja organisatsioonidele, kelle panus muusikavaldkonda või valdkonna edendamisesse oli eelmisel aastal märkimisväärne.

Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad (EMEA) toimus tänavu seitsmendat korda ning auhindu jagati seitsmeteistkümnes kategoorias. Sel aastal selgus esmakordselt Aasta Virtuaalsündmuse laureaat ning Silmapaistev Panus Muusikavaldkonda auhinna pälvis Kalev Rattus, Eesti Autorite Ühingu tegevdirektor aastatel 1993–2021. Galaõhtul, mida juhtis Robert Linna, esinesid muusikafestivalide ja -konkursside Tudengijazz, Noortebänd ja Klassikatähed silmapaistvad tegijad Tobias Tammearu Trio, YE ja Karl Tipp. Muusikat valis Hannaliisa Uusma. Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2021 võitjad selgusid muusikavaldkonnas aktiivselt tegutsevatest isikutest ja ekspertidest koosneva kaheastmelise žürii hääletuse tulemusena.

Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2021 võitjad:

AASTA VALGUSKUNSTNIK – Timo Tali
AASTA HELIKUNSTNIK – Kaur Kenk
AASTA KONTSERDIPAIK – Philly Joe’s Jazziklubi
AASTA MUUSIKASÜNDMUS – Tallinn Music Week
AASTA MUUSIKASÜNDMUSE KORRALDAJA – Roman Demchenko / Damn.Loud Agency
AASTA RAADIOJAAM – Raadio 2
AASTA MEEDIAKANAL – Sky.ee
AASTA MUUSIKAAJAKIRJANIK – Siim Nestor
AASTA MUUSIKAMÜÜJA – Terminal
AASTA MUUSIKATOOTJA – Universal Music Baltics
AASTA MIKSIJA/MASTERDAJA/SALVESTAJA – Peeter Salmela
AASTA MUUSIKAPRODUTSENT – Ago Teppand
AASTA MANAGER – Henrik Ehte
AASTA MUUSIKAETTEVÕTJA – Sander Haugas
AASTA VIRUTAALSÜNDMUS – Philly Joe’s TV
AASTA ALBUMIKUJUNDUS – Argo Vals “In Loving Memory Of” – Martin Rästa, Holger Kilumets
SILMAPAISTEV PANUS MUUSIKAVALDKONDA – Kalev Rattus

Palju õnne võitjatele!

EMEA 2021 peakorraldaja oli Eesti muusikaettevõtluse esindusorganisatsioon ja arenduskeskus Music Estonia. Korraldamist toetasid Eesti Fonogrammitootjate Ühing, Eesti Autorite Ühing, Tallinna Linn, Piletilevi, Think Print. Partneriteks Tallinn Music Week, Eesti Rahvusraamatukogu ja PROTO avastustehas.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.