📸 FOTOD | NEEME JA MARTEN KUNINGAS ESITLESID SOLARISE APOLLOS OMA RAAMATUID

Kolmapäeva õhtul toimus Solarise Apollos Neeme Kuninga raamatu “Ooperinovellid” ja Marten Kuninga raamatu “Sabata koma” ühisesitlus. Autorid esitasid uut loomingut ja vestlesid Juku-Kalle Raidiga.

Neeme Kuninga raamat “Ooperinovellid”

“Kui ma olin sunnitud ooperiteatris oma kabineti vabastama ja sinna kogunenud kultuurikihti kaasa pakkisin, leidsin ühe kummalise käsikirja. Kui seda lugesin, hakkas see mind lummama, kuna tundus, justkui oleksin selle ise kirjutanud. See oli novellilaadne, kindlasti mitte raamatuks mõeldud pihtimus oma kujuteldavale pojale,” kirjeldab autor raamatut.

“Salapärase autori novellides põimuvad justkui reaalselt toimunud sündmused ja tegelased väljamõeldutega. Tundsin pihtijas ära iseenda, väikelinnas sirgunud poisi, kellest saab ooperiteatri lavainimene. Novellides kirjeldatu on nii sarnane minu enda mälestuste ja arusaamistega, et kahtlen, kas ma seda äkki ise ei kirjutanud.”

Raamatu on toimetanud Marika Mikli ja kujundanud Anna Kaarma.

Marten Kuningas “Sabata koma”

Sellesse raamatusse salvestatud tekstid on kirjutatud aastatel 2003-2019. Siin on riimluulet, vabavärssi, päeviku-stiilis pihtimusi. On absurdi, nalja, nukrust, viha. Kohtab toorust ja satiiri, aga ka küpsemist ja õrnust.

Tekstid on paigutatud viide alajaotusse, vastavalt meeleolule ja ajaperioodile. Seda võib lugeda kui autori kujunemisteekonda. “Sabata koma” on üks punkt Marten Kuninga loomingulises jadas.

Raamatu on toimetanud Aare Pilv ja kujundanud Anna Kaarma.

Vaata fotosid raamatute esitluselt:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.