ROCKANSAMBEL TUGUSUNG VÄÄRINDAB ERNST ENNO LUULET

Foto ansambli Tugusung Facebooki lehelt

Eesti rock ja eesti luule, kes neid suudaks lahutada? Igatahes mitte Viljandimaa ansambel Tugusung, kelle vastse kauamängiva “Tee lahti oma hing” tekstid on pärit Ernst Enno (1875-1934) luulevaramust.

“Enno tekste olen viisistanud kuskil aastast 2010. Tema tekstid on universaalsed – olgugi loodud üle saja aasta eest, töötavad need ka tänapäeval,” lausub ansambli kitarrist ja laulja Arles Kangus ja lisab: “Enno tekstid on kujundirikkad ja küllalt lihtsalt lauldavad.” Ning sel valikul on juures ka kerge hipsterfaktor: “Aastal 2021 neid tekste kasutades eristume peavoolust ikka väga palju.”

Tõe huvides täpsustab Kangus, et kaks teksti üheksast on siiki tema looming. Millised, jääb kuulajal mõistatada.

Palju erinevaid alternatiivseid kitarrihäälestusi kasutav Tugusung kirjutas albumi muusika üheskoos nii-öelda jämmimise meetodil, püüdes muusikasse prooviruumi hetkemeeleolusid. “Kuigi seda ma nii täpselt enam ei mäleta, aga mõned lood olid mul arvatavasti muusikana juba varem olemas,” täpsustab Kangus.

Pandeemia ajastule omaselt pole Tugusungil albumi ilmumisega seoses suuri plaane. Õigupoolest kulus materjali salvestamisest albumi ilmumiseni paar aastat. “Bänd on hobi, seega otseselt nagu kuskile ju kunagi kiiret pole. Lühidalt öeldes oleme uimerdised, kes ei oska ega viitsi ennast reklaamida,” mõtiskleb Kangus.

Tugusung on:

Arles Kangus – kitarrid, vokaal
Ove Ainsalu – basskitarr
Martti Muda – trummid

Kuula albumit “Tee lahti oma hing” Spotifyst:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.