AUGUSTIS TOIMUVA STATION NARVA TÄNAVUNE FESTIVALIKESKUS ON NARVA MUUSEUM

Narva Muuseum (foto: Anna Markova)

5.–7. augustil toimub Narvas taas muusika- ja linnafestival Station Narva. Esmakordselt jõuab Station Narva muusikaprogramm Narva Muuseumi, mis avab festivali külalistele uksed üle kogu maja ka öisteks avastusteks. Alates tänasest on Piletilevis müügil soodushinnaga festivalipassid.

Tänavu neljandat korda toimuva festivali muusikaprogrammi südameks on Narva Muuseum koos ajaloolise Narva Hermanni Linnusega. Muuseumi alale seatakse sisse neli lava: pealava Põhjaõuel, kust avaneb linna parim vaade Euroopa Liidu idapiirile, ning kolm siselava juba alates Liivi Ordu aegadest linna külalisi võõrustanud linnuse Refectoriumi, Reconditoriumi ja Dormitooriumi saalides. Sisehoovist koos kohvikute, baaride ja tänavatoiduga saab festivali keskne kohtumispaik.

Lisaks muusikaelamustele pakuvad festival ja Narva Muuseum haruldast võimalust kogeda öist muuseumiatmosfääri. Ajal, mil muuseumi uksed on tavakülastajatele suletud, saavad festivali külalised kogeda uut interaktiivset püsiekspositsiooni hiljuti restaureeritud 700-aastases konvendihoones. Öised seiklejad pääsevad ka müüriharjal kulgevale galeriile, kust avanevad vaated Narva linnale ja piiritagusele Ivangorodile.

“Station Narva on oma rikkaliku programmiga põhjus augustikuu alul Narva tulla,” kommenteerib Narva linnapea Katri Raik. “Ootame teid linnas, mis on võtnud oma eesmärgiks olla 2037. aastal järgmine Euroopa kultuuripealinn Eestist.”

Narva Muuseumi juht Maria Smorževskihh-Smirnova: “Narva linnusest saab esimest korda Station Narva toimumiskoht. Meie arvates on see suurepärane ja vaimustav duett, mis kingib ainulaadses ajaloolises ja imepärases kohas enneolematuid elamusi nii melomaanidele kui ka kõikidele, kes on avatud uuteks ja loomingulisteks kogemusteks.”

Station Narva asutaja Helen Sildna sõnul soovib Station Narva pakkuda külalistele uutmoodi linna- ja ruumikogemust: “Lisaks põnevale muusika- ja kultuuriprogrammile soovime pakkuda võimalust näha Narvat taas uuel ja üllataval moel. Muuseum oma hiljuti avatud moodsa ja sisuka ekspositsiooniga inspireerib nii meie valgus- ja helikunstnikke kui ka disaini- ja sisekujundustiimi. Meil on rõõm töötada koos Narva Muuseumiga, et luua sellesse ajaloolisesse keskkonda kaheks õhtuks eriline, klubilik atmosfäär.”

Station Narva saab alguse neljapäeval, 5. augustil BAZAR aruteludega päevakajalistel kohalikel teemadel, näitustega Narva kunstiresidentuuris ja linna vaatamisväärsuste tuuridega. Reede, 6. augusti päeval toimub Linda 2 keskuse loomeinkubaatoris OBJEKT ettevõtluspäev, kus võetakse luubi alla nii Kreenholmi kultuurikvartali tulevik kui ka kultuuriürituste majanduslik potentsiaal õiglase ülemineku kontekstis. 6. ja 7. augusti päeval toimuvad daatšade tuur, narvapärane hommikusöök VitaTiimi keskuses ning tasuta päevased kontserdid üle linna.

6. ja 7. augusti õhtul ja ööl ulatub muusikaprogramm lisaks Narva Muuseumile jõeäärsesse Ro-Ro kultuuriklubisse. Festivalil esinevad nii rahvusvahelised artistid, üle Eesti tuntud tegijad kui ka Ida-Viru parimad muusikud. Esinejad ja ajakava avalikustatakse juuni ja juuli jooksul.

Station Narva 2021 festivalipassid on alates tänasest müügil Piletilevi veebikeskkonnas ja müügipunktides üle Eesti. Esimesed 100 piletit on müügil soodushinnaga 25 eurot, järgmised hinnaga 35 eurot.

Festivalipass tagab sissepääsu 6.–7. augustil Narva Muuseumis ja Ro-Ro klubis toimuvale muusikafestivalile ja 6. augustil OBJEKTis toimuvale ettevõtluspäevale. Lisainfot leiab siit

Station Narva festivali korraldaja on ettevõte Shiftworks koostöös Narva tiimiga. Koostööpartnerid: Narva Muuseum, Art Club Ro-Ro, loomeinkubaator OBJEKT, avalike arutelude päev BAZAR, Narva kunstiresidentuur, VitaTiim, Damn.Loud.

Festivali toetavad Narva Linn, Kultuuriministeerium ja Integratsiooni Sihtasutus.

Festivali korraldatakse vastavalt avalikele üritustele kehtivatele reeglitele, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist või sellesse nakatumist.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.