TARTU RASKEKAHUR STRYCH:9 AVALDAS DEBÜÜTALBUMI “PARASIIT”

Foto: Rasmus Põld

Alles eelmisel sügisel suure pauguga kohalikus raskemuusikas välja tulnud grupp Strych:9 avaldas oma esimese täispika albumi “Parasiit”. Bändi on taas võimalik laval näha juba juunis nii Tallinnas klubis Tapper kui Tartus Genialistide klubis.

“See on väga mitmekülgne album, kuid seda laulude kogumikku katab lüüriliselt ja muusikaliselt tume aura, mis on olnud selle albumi peamine siht. Elektrooniline komponent justkui aitab lugudes esile tuua erilise sügavuse ja sünge muusikalise pildi, mis sobib hästi laule läbiva lüürilise temaatikaga. Laulutekstid toovad esile enesehävituslikud käitumismustrid ja meeleheitlikud sundmõtted kellegilt, kellel oleks peas justkui vaimne parasiit. Nagu selle inimese emotsioonid, on lugude kõla albumi vältel pidevas muutuses, justkui rännak läbi meeleseisundite. Usun, et lugude lüüriline sisu on kergelt mõistetav ja kõigil on võimalik tõmmata paralleele iseenda sügavale maetud emotsioonide või kogemustega,” räägib Strych:9 vokalist Kapa.

“Kaua tehtud kaunikene. Ilu on suuresti subjektiivne, aga minu jaoks on see kaunis album: rikkalik ja sügav lüüriline sisu, kaasahaaravad rütmid, mõningad ilusad meloodiad ja võimas raskemetallile omane kõlapilt koos elektrooniliste elementidega. Minu jaoks on siin kõik olemas, mida muusikalt vajan. Usun, et see album ühtegi hevifänni külmaks ei jäta.” kommenteerib bändi kitarrist Ants Reiu.

Ants lisab: “Praegu on täie auruga käimas albumi esitluskontsertide korraldamine ning loodetavasti saame kogu info välja hõigata juba varsti. Tartus ja Tallinnas on meile abiks kohalikud raskemuusikas teadatuntud artistid, lubame kindlasti suure energiaga show’d ja väärilist algust suvehooaja kontsertidele!”

Albumit saab kuulata YouTube’is:


Strych:9 on 2018. aastal Tartus asutatud viieliikmeline raskemuusikat viljelev grupeering, mille muusikat iseloomustab omapärane segu nu-, death– ja industrial metalist. Bändi koosseisu kuuluvad: Kapa (vokaal), Ants Reiu (kitarr), Reio Jõelo (kitarr), Jüri Kallas (bass) ja Madis Kaljurand (trummid).

Bändi debüütsingel “Sacrifice” ilmus 2020. aasta septembris ning siiani on koos singlitega välja antud kolm muusikavideot. Esimest ja seni ainsat korda jõudis Strych:9 lavale eelmise aasta oktoobri lõpus, kui kontsert anti Tartu Genialistide klubis täismajale.

Grupi tegemiste ja uudistega on võimalik ennast kursis hoida Facebooki ja Instagrami vahendusel. Bändi muusikat ja fännitooteid on võimalik omale soetada läbi Bandcampi platvormi.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.