AUGUSTIBLUUS AVALDAS ESINEJAD, KAVAS ON KA MITMED VÄLISARTISTID

Raul Ukareda (pressifoto)

Haapsalus toimub 30. juulist kuni 1. augustini festival Augustibluus, mis avaldas seekordsed esinejad. Korraldajad jälgivad väliüritustele kohaldatavaid piiranguid ning täpne ajakava töötatakse välja suve keskpaigaks.

Augustibluusi kontserdid toimuvad traditsiooniliselt Haapsalu piiskopilinnuses, kuid vastavalt kujunevale olukorrale luuakse linna eri paikadesse ka väiksemaid välilavasid. Hetkeseisuga on kõik siseruumidesse planeeritud kontserdid asendatud vabaõhukontsertidega ning traditsioonilist festivali ööklubi Haapsalu kultuurikeskuses tõenäoliselt ei toimu.

Festivalil on lubanud esineda Artur Menezes USAst, soomlannast kitarrivirtuoos Erja Lyytinen, Cinelli Brothers Inglismaalt ja Emil & The Ecstatics Rootsist. Kava ei ole lõplik ja esinejaterivi täieneb.

Augustibluusi programm sisaldab ka mitmeid kodumaiseid kooslusi ja eriprojekte. Laval on bluusimängija Andres Roots, ansambli Crosswood solistina lööb kaasa Justamendi frontman Toomas Lunge, Augustibluusi debüüdi teeb Vaiko Eplik, festivali programmijuht ja Compromise Blue kitarrist Raul Ukareda tähistab oma 50. sünnipäeva, üles astuvad ka Airi Allvee & Underwater Blues Band, Aapo Ilves ja paljud teised. Juba seitsmendat korda toimub Augustibluusil luulekontsert Bluule.

Festival Augustibluus toimub alates 1994. aastast. Kuna möödunud aastal festivali ei toimunud, kehtivad kõik 2019. aasta detsembris ja hiljem soetatud festivali passid.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.