APOLLO TOP 15 | BLACKY VIIMANE ALBUM PÜSIB JUBA TEIST NÄDALAT ESIKOHAL

Fotokollaaž: Lea Dali Lion Tallinna TV-s (2017) ja Blacky album “Viimane”

Apollo veebipoe müüdumate albumite edetabelit juhib teist nädalat järjest ansambli Blacky 2017. aasta lõpus ilmunud kogumikplaat “Viimane”. Pingereast leiame seekord palju taastulijaid, aga ka ühe uustulnuka, kelleks on muusik, helilooja ja produtsent Sulev Salm ning tema värske helikandja “Vaadates tagasi”, mis maandus 14. kohale.

Huvi Blacky viimase albumi vastu kasvas hüppeliselt pärast seda kui 21. aprillil lahkus meie seast ansambli hing Lea Dali Lion. Muusik rääkis 2017. aasta suvel Tallinna TV-le järgmist: “Ma olen sellest rääkinud juba paar aastat, et ansamblil Blacky jäid mingid lood õhku rippuma, kuskile maa ja taeva vahele. Ma nii väga tahaks, et nad oleks plaadi peal, siis see on minu jaoks lõpetatud. Need laulud on ammu juba kõik olemas, lihtsalt mingid nüansid on kogu aeg jäänud ette.” 

Kollektiivi järel asub teisel platsil taastulijana Marju Läniku kolmikplaat, mis nägi aastal 2017 ilmavalgust Eesti Kullafondi sarjas. Sellelt kogumikult on väga raske tuua välja Läniku populaarsemaid laule, sest kolmikplaat lausa kubiseb hittidest – “Karikakar”, “Rock on popp”, “Taas löövad kellad”, “Varjude mäng”, “Naerdes ja naeratades”, “Tantsukingad”, “Päikesemaa”, “Ükskõik”, “Head uut aastat!”, “Õnnemaa” ja nii edasi ja nii edasi… Kogumikuga on kaasas buklett, kuhu kirjutasid Marjust Juhan Paadam, Olavi Pihlamägi, Ain Saarna, Owe Petersell, Meelis Kapstas, Mikk Targo ja Raul Vaigla.

Apollo topi pronksmedalile hüppas eelmise korra kuuendalt positsioonilt mõminaräppari nublu debüütalbum “Café Kosmos”, millel teevad külalisartistidena kaasa gameboy tetris, Mikael Gabriel, Raul Ojamaa ja Buck Fuddi. “Panin siia kulbiga minevikku, teelusikaga olevikku ja näpuotsaga tulevikku. Rõõmu, kurbust, mõtisklusi ja lollusi. Siit leiab minu kõige paremaid omadusi ja kõige nõmedamaid külgi,” kommenteeris nublu eelmise aasta detsembris CD/LP ilmudes.  

Enne kui kogu edetabeli juurde jõuame, kuulakem liidrikohal peesitavalt Blacky plaadilt lugu “Planeet Maa”:


Apollo TOP 15 (30. aprill):

1 (1) Blacky – Viimane
2 TAAS Marju Länik – Eesti Kullafond [3CD]
3 (6) nublu – Café Kosmos
4 TAAS Kuldne Trio – Eesti Kullafond [3CD]
5 TAAS Boris Lehtlaan – Eesti Kullafond [3CD]
6 TAAS Joel Steinfeldt – Eesti Kullafond [3CD]
7 TAAS Folkmill – Eesti Kullafond [3CD]
8 (4) nublu – Café Kosmos [LP]
9 TAAS BTS – BE (Essential Edition)
10 TAAS Andrea Bocelli – Cinema [CD+DVD]
11 TAAS Erki Pärnoja, Collegium Musicale – Anima Mea
12 TAAS Toomas Anni – Eesti Kullafond [3CD]
13 (8) Sven Grünberg – OM [LP]
14 UUS Sulev Salm – Vaadates tagasi
15 TAAS Taylor Swift – Evermore

Sulgudes positsioon eelmisel korral

Edetabel on koostatud Apollo e-poe müügitulemuste põhjal ajavahemikul 23.-29. aprill.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.