APOLLO TOP 15 | LEA DALI LIONI LAHKUMINE TÕSTIS BLACKY ALBUMI “VIIMANE” MÜÜGITABELIS POSITSIOONILE #1

Fotokollaaž: Lea Dali Lion Tallinna TV-s (2017) ja Blacky album “Viimane”

21. aprillil saabus kurb teade selle kohta, et meie seast on lahkunud Lea Dali Lion. Paljud muusikasõbrad soetasid omale seepeale ansambli Blacky helikandja “Viimane”, mis asus nüüd valitsema Apollo poeketi müüduimate albumite edetabelit. 

Nagu ütleb ka helikandja nimi, on tegu kollektiivi Blacky viimase plaadiga ja see jõudis müügile 2017. aasta lõpus. Lea Dali Lion (1974-2021) rääkis 11-loolise CD ilmudes raadiole Elmar antud usutluses, et tal on väga hea meel, et mitu aastat plaanitud helikandja ilmavalgust nägi. “Muidu olekski see jäänud rippuma kuskile maa ja taeva vahele. Nüüd on konkreetne lõpetus,” selgitas naine raadiojaamale.

Apollo tabeli teisele astmele potsatas Mari Jürjensi neljas album “Omaenese ilus ja veas”, mis salvestati kevad-suvel 2020 Raplas, Tartus ja Paides. Albumil löövad kaasa Aivar Surva, Robert Jürjendal, Ain Agan, Sten-Olle Moldau, Indrek Mällo ning VHK keelpilliorkester Rasmus Puuri juhatamisel. Orkestriseaded on teinud Pärt Uusberg.

Pingerivi kolmandal positsioonil paikneb taastulijana Jaak Joala (1950-2014) duubelplaat “Naerata”, mis avaldati eelmisel suvel Joala 70. sünniaastapäevaks. Kokku on kahel plaadil 45 pala, millest osa on tuntud, kuid esineb ka lugusid, mis aastate tolmuga kaetud ja vajavad taas meelde tuletamist. Kui esimene viisiketas, alapealkirjaga “Naerata” on tempokas ning rokilik, siis teine, “Põhjanael”, on koostatud peamiselt lüürilistest lauludest, et esile tuua Jaaku võrratu romantikuna, kommenteeris kogumiku ilmudes selle koostaja Olavi Pihlamägi.

Enne kui kogu edetabeli juurde jõuame, kuulakem esikohal olevalt Blacky helikandjalt lugu pealkirjaga “Planeet Maa”:


Apollo TOP 15 (23. aprill):

1 TAAS Blacky – Viimane
2 (3) Mari Jürjens – Omaenese ilus ja veas
3 TAAS Jaak Joala – Naerata [2CD]
4 (5) nublu – Café Kosmos [LP]
5 (8) Lana Del Rey – Chemtrails Over The Country Club
6 (4) nublu – Café Kosmos
7 TAAS Erki Pärnoja, Collegium Musicale – Anima Mea [LP]
8 TAAS Sven Grünberg – OM [LP]
9 TAAS Trad.Attack! – Make Your Move
10 TAAS Tarmo Pihlap – Eesti Kullafond [3CD]
11 TAAS Jaak Joala – Arm mu ainus aare
12 TAAS Ivo Linna & PPA Big Band – Moevooludest hoolimata
13 TAAS Andrea Bocelli – Believe
14 TAAS Smilers – Õhus on Smilers
15 TAAS Karl-Erik Taukar – Vääramatu jõud

Sulgudes positsioon eelmisel korral

Edetabel on koostatud Apollo e-poe müügitulemuste põhjal ajavahemikul 16.-22. aprill.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.