📊 663 HÄÄLT | VASTASSEISU TULEMUSED: EESTI LAUL 2020 VS. 2021

MuusikaPlaneedis toimus hiljuti vastasseisu hääletus, kus võtsid omavahel mõõtu konkursi Eesti Laul 2020. ja 2021. aasta finaali lood, seega kokku 24 laulu. Nüüd avaldame selle gallupi tulemused! 

Pikka juttu siinkohal ei tulegi, mainime vaid ära, et hääli kogunes 663 – aitäh kõigile, kes edetabelit kokku aitasid panna!

TOP 10: EESTI LAUL 2020 VS. EESTI LAUL 2021 FINALISTID:

10. EGERT MILDER “GEORGIA (ON MY MIND)” (Eesti Laul 2020, 4. koht)

  • Autorid: Kaspar Kalluste, Matteo Capreoli, Egert Milder

Tabeli 10. kohale hääletati Egert Milderi esitatud “Georgia (On My Mind)”, mis räägib kolmest aastast, kui Egert elas ja töötas Gruusias. “Konkreetsemalt räägib see sealt lahkumisest ning kuidas ma sellesse riiki ja üleüldse inimestesse kiindusin. Mulle meeldis seal väga, aga mingite asjadega on nii, et see ei saa seisma jääda. Tundsin, et pean edasi liikuma – kõigepealt küll Eestisse tagasi ja siis vaatab edasi. See lugu räägibki ühe perioodi lõppemisest,” rääkis muusik Õhtulehele.


9. KADRI VOORAND “ENERGY” (EL 2021, 6. koht)

  • Autor: Kadri Voorand

“Energy” on Kadri Voorandi sõnul armastuslaul: “Seal on sees sellist kogemuse, võib-olla ka valulikku nooti. Aga on ka uue ootust ja iseenesese kohta avastamise rõõmu.”

Tema laulust leiab parajas annuses ka helgust ja ilu.

Voorand on öelnud, et salvestas oma võistlusloo ööl vastu Eesti Laulu tähtaja kukkumist. 


8. SISSI “TIME” (EL 2021, 2. koht)

  • Autorid: Sissi Nylia Benita, Andrei Zevakin, Kelly Tulvik

Sissi kohta räägiti Eesti Laul 2021 võistluse saabudes palju sellest, et tal oli hiljuti probleeme häälepaeltega – nimelt avastas neiu sel talvel, et tema häälepaelad ei sulgu korralikult. Kohe, kui ta probleemist teada sai, läks ta hääleseadesse ja füsioteraapiasse, et saada oma lihased ja hingamine õigesti toimima ning hääl tuleks korralikult välja.

Muusik osales Eesti Laulul teist korda ja oma tänavuse võistluspalaga “Time” soovib ta inimestele meenutada, et elu on lühike ning igas hetkes tuleks olla kohal ja elu nautida.


7. TRAFFIC “ÜKS KORD VEEL” (EL 2020, 5. koht)

  • Autorid: Victor Crone, Fred Krieger, Vallo Kikas, Stig Rästa

Seitsmendal platsil asub ansambli Traffic lugu “Üks kord veel”, mis sündis laulukirjutamise laagris.

Bändi laulja Silver Laas loo sõnumist: “Peale lahkuminekut hakkad kahtlema kas see oli ikka õige otsus. Siis mõtled, et oleks üks kord veel, oleks ehk pilt selgem. Samas üks kord veel on ka see, et Stig Rästa on Trafficuga üle mitme aasta laval.”


6. SUURED TÜDRUKUD “HEAVEN’S NOT THAT FAR TONIGHT” (EL 2021, 7. koht)

  • Autorid: Koit Toome, Gevin Niglas, Karl Killing

Kuuendaks hääletati diskodiivad Suured tüdrukud ehk siis superbäkid Kaire Vilgats ja Dagmar Oja.

Kui Suured tüdrukud pöördusid Koit Toome poole palvega neile Eesti Lauluks lugu kirjutada, vastas mees, et ta on muusika kirjutamises väga roostes ja tal ei tule midagi välja. Aga juba kahe päeva pärast helistas ta Kairele ja Dagmarile ja palus neil stuudiosse tulla, sest lugu oli valmis!


5. UKU SUVISTE “WHAT LOVE IS” (EL 2020, 1. koht)

  • Autorid: Uku Suviste, Sharon Vaugh

Nagu meediast palju kuulnud oleme, on laulu “What Love Is” üheks produtsendiks Venemaa superstaar Filipp Kirkorov. Koostöö sai alguse nii, et Ukule andis 2019. aasta Eesti Laulu võistluspala “Pretty Little Liar” jaoks nõu tema mentor Ani Lorak saatest “The Voice”, kes tutvustaski talle Filipp Kirkorovit. Venemaa staarile jättis Eesti Laul väga hea mulje ja ta jäi Uku ka esitusega väga rahule, seetõttu otsustas ta Suvistet aidata ning viis meie poisi omakorda kokku Sharon Vaughniga, kes on kirjutanud laulusõnu Sergey Lazarevile, Måns Zelmerlöw’le, Boyzone’ile, Kenny Rogersile ning paljudele teistele tuntud artistidele.  

Muide, loo “What Love Is” esialgne variant tehti nii, et autorid omavahel ei kohtunudki. Hiljem otsustati siiski kokku saada ning laulu asju arutada ja proovida. 


4. KOIT TOOME “WE COULD HAVE BEEN BEAUTIFUL” (EL 2021, 4. koht)

  • Autorid: Joonas Parkkonen, Koit Toome, Peppina Pällijeff

Neljas plats kuulub Koit Toome power-ballaadile “We Could Have Been Beautiful”.

Koit on intervjuudes rääkinud, et see on nii tema lugu kui üldse olla saab. Samas pole seda esitada sugugi kerge ja seetõttu pidi ta enne laulu salvestamist WAF koolis nädal aega Maikeni juures hääleseades käima. “Lugu paneb pingutama, siht on silme ees mille nimel tööd teha,” ütles muusik. “See on kõige kõrgem lugu, mida ma elus olen laulnud.”  

Loo muusikavideo tegi Marta Vaarik. Koit Toome andis Retro FM-ile antud intervjuus video süžee kohta sellise vihje, et selles näitlev 79-aastane Liina Orlova on tulevikus ja video filmimise ajal 41-aastane Koit ise olevikus. “Vaatamata kõigele saabun lõpuks mina autoga, nii et sellel lool on ilus lõpp…” 


3.  UKU SUVISTE “THE LUCKY ONE” (EL 2021, 1. koht) 🥉 

  • Autorid: Uku Suviste, Sharon Vaughn

“The Lucky One” räägib – nagu ka “What Love Is” – armastusest. Uku sõnul on tema tänavusel palal siiski natuke teistmoodi lähenemine. “Räägib millestki, mis purunes, küll aga on selline positiivne väljavaade asjadele,” kinnitas Suviste.

Muusik on öelnud, et tal oli mitmeid lugusid, mida oleks võinud Eesti Laul 2021 võistlusele saata, “natuke liiga palju isegi”. Lugu sündis sama meeskonnaga, kellega mullugi – loo autoriteks on Uku ise ja Sharon Vaughn, kaasa lööb muidugi ka Filipp Kirkorov. “Esimesed ideedevahetused käisid meil tiimiga juba tegelikult väga ammu, tegime aasta alguses juba ühe sessiooni,” paljastas Uku Õhtulehele. “Aga sellest loost hakkas midagi sündima alles sügisel.”

“The Lucky One” esindab Eestit 20. mail Hollandi linnas Rotterdamis toimuvas Eurovisiooni lauluvõistluse teises poolfinaalis. Uku Suviste astub 17 osaleja seas lavale teisena.


2. JÜRI POOTSMANN “MAGUS MELANHOOLIA” (EL 2021, 3. koht) 🥈

  • Autorid: Jüri Pootsmann, Joonas Mattias Sarapuu, Jana Hallas, Aleksi Liski

Meie pingerea hõbemedal kuulub Jüri Pootsmannile ja tema esitatud loole “Magus melanhoolia”.

“Laul sündis paar aastat tagasi, nii et ta seisis päris pikalt meil riiulis,” ütles Pootsmann. “Mõtlesime, et mis selle lauluga teha. Eesti Laulu tähtaeg oli saabumas, ootasime. Me tahtsime seda lugu konkursile saata juba eelmisel aastal, aga siis ikkagi ei teinud seda.”

Jüri sõnul ei oska ta laulu ühtegi lahtrisse paigutada. “Ta on pigem ballaad, mingisuguse väga imeliku twistiga. Ilus, aeglane, aga samas vahepeal ka ränga minekuga. Lugu ise räägib eneseteadlikusest ja eneseuhkusest. Kohalolekust.”   


Ja olemegi jõudnud liidrikoha juurde…

Kas aimad juba, milline laul napsas kuldmedali? 

Trummipõrin 🥁

MuusikaPlaneedi lugejad hääletasid Eesti Laul 2020 vs. 2021 vastasseisu võidulooks…


1. JAAGUP TUISK “BEAUTIFUL LIE” (EL 2020, 2. koht) 🥇

  • Autor: Jaagup Tuisk

Juhhei! Nimekirja tipust leiame Jaagup Tuisu esitatud laulu “Beautiful Lie”, mille puhul on noormehe sõnul tegu kõige ausama looga, mis ta seni kirjutanud on. Tuisk kirjutas laulu suure emotsiooni pealt kahe tunniga.

“See lugu meeldis mulle juba alguses väga, aga tundus pigem nišikas kui tavaline raadiohitt,” rääkis Jaagup Tuisk Õhtulehele. Teda üllatas, kui ka sõbrad, kes muidu kuulavad raadios mängitavat peavoolumuusikat, andsid loo kohta positiivset tagasisidet. “Ei oleks oodanud, see tundub nii teistsugune lugu,” imestas muusik. 

Palju õnne Jaagupile esikoha puhul! 🏆 Muide, “Beautiful Lie” pani eelmisel aastal kinni ka MuusikaPlaneedi korraldatud Eesti Laul 2019 vs. 2020 küsitluse.


Veelkord aitäh kõigile hääletajatele!

Vastasseisu gallupi täpsemaid hääletustulemusi saab vaadata siit: 

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.