BLUUSIBÄND KAISA LING THING AVALDAS VERIVÄRSKE SINGLI “LÄÄNEMURE LAINED”

Foto: Ekvilibrist

Palaganibluusi ansambli Kaisa Ling Thing teise albumi nimilugu, Aapo Ilvese tekstile loodud hümn “Läänemure lained” joonistab välja põhiprobleemi: ühiskonna ebaõiglused ja kurbus jõuavad lõpuks välja üksikisikusse ning löövad seal igasuguste komplekside näol lokku. Selle vastu aitab teinekord aga ainult üks – kallata seljast kõik lollid kodutööd ja lehvida linna läbi öö, mantlihõlmad laiali. Ansamblile koosseisus Kaisa Ling vokaalil, Rene Paul klaveril, Argo Toomel kontrabassil ja Peep Kallas trummidel, ulatab abikäe Vilho Meier rütmikitarril. Lugu, mida kõik teavad, tantsutab ja taarub ajatult.

“Läänemure lained ehk lühhike pidupanemise öppetus,” võtab uue singli tabavalt ühte fraasi kokku loo sõnade autor Aapo Ilves.

Kevadel ilmuv uus album “Läänemure lained” on intiimne sissevaade naisbluusilaulja arengulukku, eklektiline segu 20. sajandi esimese poole musta muusika järelkajadest Ida-Euroopas ja algupärase eesti vodevillibluusi esimesi katsetusi.

Kaisa Ling: “Minu jaoks on oluline ja rõõmustav see, et oleme suutnud katta rohkelt erinevaid žanre (eks see oli ka eesmärgiks!) boogie-woogie’st kantrini, loomulikult ei puudu ka päris traditsioonilised vormid, 10 loo seast võib leida nii 12-takti kui slow blues’i. Plaadil lööb kaasa hulk külalismuusikuid: Jason Hunter, Siim Aimla, Sten Valdmaa, Vilho Meier, Urve Voitk, gypsy-jazzi ansambel Titoks ja Tõnu Timm, tseremooniameistrina Dan Renwick. Kirjutasin albumit nagu vodevillilavastust, mis tervikuna annaks läbilõike praegu eesti inimesi kimbutavatest tabuteemadest, hirmudest, ühesõnaga, läänemuredest. Loodan, et kui me (ja mina ise muidugi eesotsas) natuke kõikide nende jamade üle nalja teeme, läheb ka elu-olu lihtsamaks ja lõbusamaks!”

Kaisa Ling Thing on bluusimaastikul omapärane, et mitte öelda kummaline tegija, kuna solistiks on naine ja teemad on läbivalt feministlikud. Koosseis keskendub inimõigustele, seisab vägivalla ja rassismi vastu ning toetab alati oma kehaga rahujalal olemist. Ansambel on tegutsenud juba aastast 2017 ning 2018. aastal ilmus neilt debüütplaat “Nii kole mees”.


Lugu Spotifys

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.