KUULA | ANSAMBEL MUST BASS LÄKS ÜLE TEE ÜLLITAS LOO “KUHU PEAN MINEMA?”

Eesti üks värskeim folkrokkbänd Must bass läks üle tee andis välja singli “Kuhu pean minema?”.

Eesti rahvaluules on levinud murelaulud. Need on laulud, kus räägitakse raskest saatusest, vaeslapse-vanatüdruku hädadest ja surmaootusest. Ühe sellistest kirjutas 1897. aastal Kuusalus üles Miina Mikiver. Sarnaseid laule on esitanud ka teised laulikud veidi erinevate sõnadega, kuid see Hurda rahvaluulekogust pärit tekst hakkas silma, mistap bändiliikmed kõnealuse loo viisistasid.

Must bass läks üle tee tegeleb rahvamuusika töötlemisega rokkmuusika võtmes, kasutades selleks nii klassikalisi rokkmuusika vahendeid kui ka erinevaid rahvapille. “Otsime välja üleskirjutused ja salvestused, mis meid kõnetavad ning on ka väärt lood, mida ka tänapäeva maailmas jutustada – seda kas siis seetõttu, et nad kõlavad kokku praeguse igapäevaeluga – või hoopis kurioosumitena, jäänukitena pöördumatult kadunud muinasmaailmast,” ütles üks bändi lauljatest Helle Laanes.

Postimehes kirjutati ansamblist nii: “Mullu jäi Must bass läks üle tee Mooste Elohelü lavalt meelde kui väga eklektiline bänd, kes sidus ühesainsas loos regivärsi kokku reggae-rütmi, roki ning tümpsuva popmuusikaga, trikitades samal ajal nii sulnite vokaalharmoonia võimaluste kui müraelementidega.” (Postimees, 29.04.2019). Helle Laanes ütles, et “bänd on leidnud senisest rajuma saundi ja koostöö bändi üheksa liikme vahel sujub suurepäraselt. Tasub kuulata.”


Lugu Spotifys

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.