EESTI ESIMENE TORUPILLITEHNO LUGU “PÕHJALA LAHING” ON KOHAL!

Foto: Kerttu Kruusla

Folktroonikabändi OOPUS uus singel “Põhjala lahing” on kummardus tehnoviikingile ja Põhjala tehasele. Lugu loob silla kahe näiliselt täiesti erineva maailma vahel, folk ja reivikultuur.

Tegemist on ainulaadse lähenemisega, mille sarnast pole seni Eesti muusikamaastikul veel kuuldud. “Loo põhiliinid moodustuvad legendaarse kõlaga acidtechno žanris kasutatava süntesaatori Roland TB-03 ning eesti torupilli omavahelisest kahekõnest. Kui Sa oled juhtunud mõnda Techno Vikingi videot nägema, püüa ette kujutada teda torupillide järgi reivimas. See ongi meie uus lugu,” kirjeldab bändi üks liikmetest Johannes Ahun.

Bert On Beats kommenteerib bändi loomingut järgmiselt: “OOPUS on suurde saali või suvefestivalile sobiv eesti folki sünteesiv kohalik Acid Arab”. Singel on kuulatav erinevatel muusikaplatvormidel ning bändi tegevusi on võimalik jälgida OOPUSe sotsiaalmeedias. 

Kuula lugu “Põhjala lahing” Spotifys:


OOPUS esindab tulevikufolki, milles kohtuvad torupill, sündid ja valgusshow. Bändi kolm liiget miksivad omavahel kokku Eesti pärimusmuusika ning analoogsüntesaatorid ja panevad oma valgusinstallatsioonid muusikaga ühes rütmis tuksuma.

OOPUS on Mari Meentalo (laul, eesti torupill, flööt, viled, parmupill, luuper), Johannes Ahun (analoogsüntesaatorid, live helindamine), Aleksander Sprohgis (valgus ja visuaalid), Kerttu Kruusla (foto, video ja graafiline disain) ning Hedi Armulik (manager).

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.