KULTUURIKORRALDUSE TASKUHÄÄLING ARUTLEB KOOSTÖÖ VAJALIKKUSE ÜLE

Autor: KultuuriReflektor

Kultuurikorralduse taskuhäälingus nimega KultuuriReflektor arutletakse igas osas erinevatel teemadel ning värskeim lahkab koostöö vajalikkuse teemat. Millised on koostöö pidurid ja vedurid ja kas konkurents on pärssiv või edasiviiv jõud? Saatekülalisteks on Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 juht Priit Mikk ning Music Estonia juht Ave Tölpt.

Priit Mikk räägib taskuhäälingus: “Kultuurikorraldajana oled siis tugev, kui suudad konkurentsiraamidest välja mõelda ja siis tekivad sulle uued ja arendavad koostööprojektid.” Mikk usub, et kultuurivaldkond on just nii tugev, kui tugev on koostöö, ja lisab: “Ma arvan, et tänu nendele keerulistele oludele on koostööd alustada palju lihtsam kui varem. Partneriteni jõudmine on lihtsam, sest täna ei pea sa reisima teisele kontinendile, vaid saad saata e-maili ja leiad aja Zoomis.”

Music Estonia on eest vedanud ja osalenud mitmetes olulistes kultuurivaldkonna pöördumistes, mis on tugevdanud valdkonnas ühtsustunnet. Ave Tölpti sõnul tasuks sellest kõigest õppida seda, et ühine hääl on võimsam ja ühised sõnumid kõlavad selgemini: “Ühisosa leidmine ja selle saavutamine on oluline, sest mida rohkem inimesi suudavad sõnastada sarnased eesmärgid, seda parem lõppversioon luuakse.”

KultuuriReflektori viiendat saadet juhib EMTA kultuurikorralduse vilistlane Anna-Liisa Ingver. Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kultuurikorralduse õppe taskuhäälingu KultuuriReflektor missiooniks on peegeldada olulisi ja päevakohaseid teemasid ning leida üles varju jäänud diskussioonid kultuurivaldkonnas. Arutatakse valdkonna jaoks olulisi küsimusi, luuakse diskussioone, reflekteeritakse ja otsitakse ebakõlasid. Taskuhääling on mõeldud nii praktiseerivatele kultuurikorraldajatele kui ka niisama kultuurist huvituvatele inimestele.


Kõik senised osad on kuulatavad siin.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.