VIIULIDUO LEIK AVALDAS OMA KOLMANDA SINGLI

Foto: Ako Lehemets

Laupäeval, 6. märtsil ilmus ansamblil Leik kolmas lugu “Kui mina hakkan”. Ühtlasi tähistab pärimusduo oma esimest sünnipäeva.

Leik on viiuli- ja häälekõlasid ühendav koosseis, mis kannab Eesti traditsioonilistest kõladest ammutatud elemendid koosmängu impulsil värsketele radadele. Leiki koosseisu kuuluvad Kelly Veinberg ja Elina Kasesalu, kes on mõlemad Viljandi Kultuuriakadeemia pärimusmuusika haridusega. Neil on varasemalt ilmunud lood “Oh ütle” ja “Hoian sind”. Looga “Kui mina hakkan” tähistab Leik on esimest sünnipäeva.

“Kui mina hakkan” sõnad leidis Kelly oma kodukohast Kose kihelkonnast Tammiku talust. “See on ilus regilaul, mis jutustab loo läbi lauliku silmade – laulik jutustab, kust ta oma laulud kogunud on. Kui tema hakkab laulma, jääb terve küla kuulama,” võtab Kelly loo kokku. Tekstile tegi muusika ja seade Leik. Lugu saab kuulata kõikidel muusikaplatvormidel.

Leiki tegemistel saab silma peal hoida Facebookis ja Instagramis.


Tekst – trad. Kose kihelkond, Tammiku küla
Muusika/seade – Leik
Helisalvestus & töötlus – Karl-Kristjan Küppas
Salvestatud TÜ VKA helistuudios

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.