VANILLA NINJA TAGASITULEK KOGUB TUURE: TRIINU KIVILAAN LENDAS EESTISSE BÄNDI UUT MUUSIKAVIDEOT FILMIMA

Tundub, et 2020. aasta novembris oma tagasitulekust teatanud kunagine menubänd Vanilla Ninja teeb lõpuks ometi ettevalmistusi kauaoodatud uue muusikavideo jaoks.

Nimelt laaditi täna, 1. märtsil Saksamaal tegutseva plaadifirma Bros Music Instagrami kontole video, milles Šveitsis elav Triinu Kivilaan teatab et viibib lennujaamas ja on teel Eestisse, et filmida Vanilla Ninja uut muusikavideot. Triinu sõnul on ta üsna elevil, sest pole juba üle 16 aasta koos teiste Ninjadega musavideot teinud ning soovitab fännidel lainel püsida ja loomulikult ka terved olla. 

Vaata klippi:


Vanilla Ninja tagasitulekusingli pealkirja pole veel avaldatud, küll aga saab YouTube’ist kuulata katkendeid nende uutest lauludest “The Reason Is You” ja “It Ain’t You”: 


Täpselt kuu aga tagasi, 1. veebruaril rääkis Lenna Kuurmaa raadio Elmar saates “Manna ja Lenna”, et Ninjade uus helikandja on peaaegu valmis. Kuna Kuurmaa postitas 30. jaanuaril oma Instagrami kontole foto, kus ta on stuudios, küsis kaassaatejuht Mari-Liis Männik, kas ta käis salvestamas materjali Vanilla Ninja jaoks. Lenna kinnitas, et nii see tõepoolest oli (mainides eelnevalt et ta viibis paar päeva tagasi Tallinnas). “Me oleme juba üsna kaugel oma asjadega. Kuupäevi on tänasel päeval võimatu välja öelda, sest see olukord mis meil praegu maailmas hetkel on ja pandeemia ei taha ikka veel lõppeda, määrab päris palju,” kommenteeris Lenna. “Kuupäevi ei saa veel siinkohal välja hõigata, aga võin öelda et meil on plaat juba enamjaolt salvestatud. Nii et materjal on peaaegu lõplikult valmis, ja hakkame juba videoid ja pilte tegema, mida sotsiaalmeedias ja meedias jagada.”

Lauljatari sõnul ei ole Vanilla Ninja värske muusika loomulikult enam täpselt samasugune kui aastate eest, sest aega on palju mööda läinud ning enamus liikmetest saanud ka emaks. Siiski olevat ansambli stiil äratuntav, kuigi see on “värskem, kaasaegsem ja uuem”. “Aga kui mõelda, mida me igapäevaselt mainstream raadiotest kuuleme, siis see eristub ikkagi absoluutselt. Kui vaadata mis popmuusikat praegu tehakse, siis Vanilla Ninjal on oma sound. Ma loodan, et inimesed suudavad selle omaks võtta, see on väga teistsugune.”

Ninjad saavad oma uute lugude loomisel sõna sekka öelda ning nad on ka ise laulutekste kirjutanud. Kui nad hakkasid bändi tagasitulekuks valmistuma, käisid nad Saksamaal ja olid seal protsessi keskel, ent praegusel koroonaleviku ajal aitab neid moodne tehnika, sealhulgas Zoom videokohtumiste jaoks, sest produtsent David Brandes elab Saksamaal, Triinu Kivilaan Šveitsis ning Katrin Siska Lõuna-Aafrikas. Eestis asub lisaks Lennale vaid Piret Järvis-Milder.

Ansambel on seni andnud välja neli stuudioalbumit: “Vanilla Ninja” (2003), “Traces of Sadness” (2004), “Blue Tattoo” (2005) ja “Love is War” (2006), samuti DVD “Traces of Sadness (Live in Estonia)” (2004) ja kogumikplaadi “Best Of” (2005). Uus album näeb ilmavalgust käesoleval aastal.

Vanilla Ninja suuremate hittide hulka kuuluvad näiteks laulud “Club Kung-Fu”, “Tough Enough”, “Don’t Go Too Fast”, “Liar”, “When the Indians Cry”, “Blue Tattoo”, “I Know”, “Dangerzone”.

2005. aastal esindas ansambel Eurovisiooni lauluvõistlusel Šveitsi, saavutades looga “Cool Vibes” 8. koha.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.