KASCHALOT AVALDAS EP “ZENITH”

Kaschalot sai alguse ühemeheprojektina aastal 2014, kui sai avaldatud ka omanimeline EP. Aastaks 2016 sai sooloprojektist neljaliikmeline bänd. 2018. aastal avaldasid nad oma esimese kauamängiva, “Whale Songs”, mis tõi neile arvestatava jälgijaskonna nii Eestis, kui mujal. Hoolimata globaalsetest katsumustest aastal 2020, mängisid nad mitmeid kontserte täismajale, tõestades veelkord kui kaugele nad kõigest mõne aastaga jõudnud on.

Segades instrumentaalset rock’i progressiivse, post-rock’i, metali ja screamo’ga, mida toetab mažoorsetel akordidel põhi, kõlab nende muusika kergelt, elujaatavalt ja meeldejäävalt – Kaschaloti stiili ei saa määratleda vaid ühe žanriga.

Kaschalot alustas “Zenithi” kirjutamist 2020. a. alguses ja lõpetasid täpselt aasta kõige pikemal päeval – suvisel pööripäeval. Üllataval kombel sai plaadi miksimine ja masterdamine lõpetatud täpselt talvisel pööripäeval. Soovides seda astronoomilist tasakaalu tähistada ja märkida ära nende loomingulisuse keskpunkt, sai EP nimeks “Zenith”. Selle üllitisega soovib bänd tõestada, et nad on valmis avastama ja eksperimenteerima nende žanrite kogumiga, mis inspireerivad neid muusikutena ning aitavad neil leida oma ühise raja.

Kaschalot’i EP “Zenith” näeb ilmavalgust juba 26. veebruaril. Miksis Pjotr Latosev ja masterdas Lauri Liivak. Album avaldatakse Prantsuse plaadifirma Atypeek Music ja Austraalia plaadifirma Stargazed Records ühise tööna.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.