MILJARDID AVALDASID VISUAALI AUHINNATUD ALBUMILT PÄRIT LOOLE “SISEMINE SAMURAI”

Foto: Hindrek Maasik

Miljardid avaldasid auhinnatud teiselt stuudioalbumilt ”Ma luban, et ma muutun” pärineva loo ”Sisemine samurai” visuaali, mille autoriks on Hindrek ”Masa” Maasik. Enamik kaadreid pärineb uuest ETV+ seriaalist ”Vaga vesi”, mis jutustab loo pealinnast Ida-Virumaale kolinud tüdruku elust ning mis jõuab eetrisse 1. märtsil.

Marten Kuninga sõnul ei olnud tal esiti lihtne loole sõnu kirjutada: “Sisemine samurai on inimeses peituv jõud, mis lõikab läbi illusioonide loori. Ma ei suutnud looga alguses pikka aega suhestuda, kuniks kaigastus Kurosawa filmidest tuttav samurai – meisterlik, lojaalne, vooruslik. Mees, kes taipab meelte sügavamat olemust. Samastusin selle tegelasega ning see aitas mul tekstini jõuda.”

Kitarrist ja produtsent Raul Ojamaa sõnul on see laul meist endist – meis kõigis on olemas ”sisemine samurai”: ”Kui oled oma tajude ja kehaga balansis, saad sa endale toetuda ja maailm avardub. Suudad teostada oma tahet ja ei keskendu perifeersele, ega teiste heakskiidu otsimisele.”

Video ja teleseriaali ”Vaga vesi” režissöör Hindrek ”Masa” Maasik: ”Omades suvel võimalust nö ”leti alt” kuulata Miljardite uut materjali, olin ma “blown away” selle materjali mastaapsusest, soundist ja arranžeeringute mitmekihilisusest. Mulle tundus, et see on see bänd mida peaks nägema-kuulama just staadionil. Miljardid kõlasid nagu vanad head suure kõlaga bändid: Dire Straits, INXS, Level 42, Genesis, Duran Duran jne. Pisut teatraalne nagu Bowie, suursugune, piirideta, julge ja hoogsa minekuga. Paari kuu pärast pakuti mulle seriaali “Vaga vesi” filmida ja loomulikult ühe esimese asjana hakkasin soundtracki üle mõtteid mõlgutama. “Sisemine samurai” tundus just SEE olevat mida nägin iseloomustamaks meie kangelast, tema kahtlusi, sisemisi võitlusi ja seda, kelleks ta oma seikluse lõpuks kujunes.”

Miljardid on Eesti rockbänd, kelle stuudioalbumid ”Kunagi läänes” ja ”Ma luban, et ma muutun” on võitnud kokku 4 Eesti muusikaauhinda. Tänavu võidutses bänd EMA galal ”aasta rockalbumi” kategoorias. ”Ma luban, et ma muutun” valiti 2020. aasta parimate albumite sekka nii Eesti Ekspressi kui ka ERR-i kultuuriportaali poolt. Nende uuelt albumilt pärinev singel ”Savi” kandideeris ka Raadio Elmari ”aasta laulu” auhinnale.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.