APOLLO TOP 15 | ESIKOLMIKUS ON RÄPPARID JA LAUSA KAKS VINÜÜLPLAATI

Fotokollaaž: nublu ja pitsa

Apollo poeketi müüduimate albumite värske edetabeli eesotsas asub jätkuvalt menuräppari nublu auhinnatud helikandja “Café Kosmos”. Auväärsele teisele kohale tõusis aga eeltellimiste toel vinüülplaat, mis nägi ametlikult ilmavalgust alles täna.

Lisaks sellele, et nublu võitis hiljuti Eesti Muusikaauhindade galal kuus karikat, tuli esmaspäeval teade selle kohta, et artist on oma räpitekstidega nomineeritud 2020. aasta parima keeleteo rahvaauhinnale. Hääletus kestab 21. veebruarini siin ning tiitlile kandideerijaid on kokku lausa 35. Eks siis märtsis kuuleb, kes võitjaks valiti. Igaljuhul, Apollo TOP 15-s paikneb nublu paljukiidetud “Café Kosmos” CD-versioon esimesel ja vinüüliversioon kolmandal positsioonil.

nubliku kahe viisiketta vahele pressis end uus tulija – alles eelmise aasta septembris oma esiksingli “EOS” üllitanud kollektiivi pitsa vinüülplaat “calzone”, mille ametlik ilmumiskuupäev on täna, 5. veebruaril, seega eelmüük kujunes väga edukaks. Kui kooslus pitsa esmakordselt rahva ette tuli, siis küsiti selle moodustanud kuttidelt loomulikult kohe, et miks nad valisid nimeks just pitsa. Gurmaan Estoni Kohver (nüüd artistinimega kohver) andis läbi une järgmise kommentaari: “Pitsa ehk pizza on ahjus küpsev ümmargune lahtine pirukas, mis kaetakse tomatipasta, juustu ja muude kattematerjalisega. Pitsa sünnikohaks loetakse Napolit, kuigi sarnast toitu valmistati juba Vana-Kreekas. Tänapäeval on pitsa populaarne toit mitmel pool maailmas.” Novot, saa sa siis aru! 🙂

pitsa vinüülplaat on sel nädalal Apollo TOP 15-s ainus uus tulija, kuid taastulijaid leiame tabelist lausa viis. Neist kõrgeimale, viiendale platsile upitas end Eesti Raadio Laste Laulustuudio duubelplaat “Entel-tentel 50”. Samalt laulustuudiolt mahtus 9. astmele ka helikandja “Radi-ridi-ralla (Talve- ja jõululaulud lastele)”.

Kuula esikohaplaadilt “Café Kosmos” pärit lugu “Vaikus on valus” ja seejärel vaata juba kogu pingerida: 


Apollo TOP 15 (5. veebruar):

1 (1) nublu – Café Kosmos
2 UUS pitsa – calzone [LP]
3 (9) nublu – Café Kosmos [LP]
4 (11) Joel Steinfeldt – Eesti Kullafond [3CD]
5 TAAS Eesti Raadio Laste Laulustuudio – Entel-tentel 50 [2CD]
6 (5) Sulev Nõmmik – Eesti Kullafond [2CD/DVD]
7 (6) Henry Laks – Eesti Kullafond [3CD]
8 TAAS Jaak Joala – Naerata [2CD]
9 TAAS Eesti Raadio Laste Laulustuudio – Radi-ridi-ralla (Talve- ja jõululaulud lastele) [2CD]
10 (3) Voldemar Kuslap – Eesti Kullafond [2CD]
11 TAAS Tarmo Pihlap – Eesti kullafond [3CD]
12 (12) Taylor Swift – Evermore
13 TAAS Trad.Attack! – Make Your Move
14 (2) Genka & DEW8 – Oleg
15 (13) Synne Valtri Band – 12 kuud

Sulgudes positsioon eelmisel korral

Edetabel on koostatud Apollo kaupluste ja e-poe müügitulemuste põhjal ajavahemikul 29.01.-04.02.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.