LENNA KUURMAA: VANILLA NINJA UUS PLAAT ON JUBA ENAMJAOLT SALVESTATUD

Foto: Lenna Instagram (30.01.21)

Eelmise aasta 27. novembril tuli pommuudis selle kohta, et meie legendaarne tüdrukutebänd Vanilla Ninja tuleb 2021. aastal taas kokku ning salvestab ka uue albumi. Lenna Kuurmaa kinnitas täna, 1. veebruaril raadiole Elmar, et Ninjade uus helikandja on peaaegu valmis.

Lenna teatas rõõmsat uudist raadio Elmar saates “Manna ja Lenna”, kuhu ta täna pärast emapuhkust naases (Lennal sündis mullu novembris kolmas laps, poeg Kusti). Lauljatari sõnul on ta seoses Vanilla Ninja taasühinemisega saanud fännidelt palju kirju, kuid enamasti on aktiveerunud bändi välismaa fännid.

Kuna Kuurmaa postitas 30. jaanuaril oma Instagrami kontole foto, kus ta on stuudios, küsis kaassaatejuht Mari-Liis Männik, kas ta käis salvestamas materjali Vanilla Ninja jaoks. Lenna kinnitas, et nii see tõepoolest oli (mainides eelnevalt et ta viibis paar päeva tagasi Tallinnas). “Me oleme juba üsna kaugel oma asjadega. Kuupäevi on tänasel päeval võimatu välja öelda, sest see olukord mis meil praegu maailmas hetkel on ja pandeemia ei taha ikka veel lõppeda, määrab päris palju,” kommenteeris Lenna. “Kuupäevi ei saa veel siinkohal välja hõigata, aga võin öelda et meil on plaat juba enamjaolt salvestatud. Nii et materjal on peaaegu lõplikult valmis, ja hakkame juba videoid ja pilte tegema, mida sotsiaalmeedias ja meedias jagada.”

Lauljatari sõnul ei ole Vanilla Ninja värske muusika loomulikult enam täpselt samasugune kui aastate eest, sest aega on palju mööda läinud ning enamus liikmetest saanud ka emaks. Siiski olevat ansambli stiil äratuntav, kuigi see on “värskem, kaasaegsem ja uuem”. “Aga kui mõelda, mida me igapäevaselt mainstream raadiotest kuuleme, siis see eristub ikkagi absoluutselt. Kui vaadata mis popmuusikat praegu tehakse, siis Vanilla Ninjal on oma sound. Ma loodan, et inimesed suudavad selle omaks võtta, see on väga teistsugune.”

Ninjad saavad oma uute lugude loomisel sõna sekka öelda ning nad on ka ise laulutekste kirjutanud. Kui nad hakkasid bändi tagasitulekuks valmistuma, käisid nad Saksamaal ja olid seal protsessi keskel, ent praegusel koroonaleviku ajal aitab neid moodne tehnika, sealhulgas Zoom videokohtumiste jaoks, sest produtsent David Brandes elab Saksamaal, Triinu Kivilaan Šveitsis ning Katrin Siska Lõuna-Aafrikas. Eestis asub lisaks Lennale vaid Piret Järvis-Milder.

Raadios Elmaris tehti juttu ka sellest, et Laura Põldvere on tänavu pääsenud Soome eurolaulu konkursi finaali, kuid mitte just kõik soomlased ei võta teda väga positiivselt vastu, sest miks peaks eestlane minema esindama Soomet? Selle peale ütles Kuurmaa, et Vanilla Ninjal oli 2005. aastal Eurovisioonil Šveitsi esindades sama jama. Kuna toona mingit eelvooru ei toimunud, olid paljud šveitslased valikus pettunud, aga delegatsiooniliikmed õnnelikud, et nad olid saanud tugeva loo ja artisti, sest riigil oli Eurovisioonil läinud väga pikalt halvasti. Kui aga Vanilla Ninja pääses lauluvõistluse finaali ja noppis sealt looga “Cool Vibes” 8. koha, muutus ka šveitslaste suhtumine. “Siis me olime rahvuskangelased, kogu Šveits võttis meid avasüli vastu, me olime viietärnihotellides, ainult sviitides, kõik tehti ette-taha ära. See on huvitav, et oleneb kuidas läheb, mõnes mõttes inimlik käitumine, samas nõme,” naeris Lenna. 

Laurale ja tema võistlusloole “Play” hoiab lauljatar pöialt ning usub, et Laura saab hakkama, kuna tal on nii palju kogemust. “Ma Laura pärast ei muretse, tema läheb sealt läbi, ükskõik mis ka ei juhtuks.”

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.