LENNA KUURMAA: VANILLA NINJA UUS PLAAT ON JUBA ENAMJAOLT SALVESTATUD

Foto: Lenna Instagram (30.01.21)

Eelmise aasta 27. novembril tuli pommuudis selle kohta, et meie legendaarne tĂŒdrukutebĂ€nd Vanilla Ninja tuleb 2021. aastal taas kokku ning salvestab ka uue albumi. Lenna Kuurmaa kinnitas tĂ€na, 1. veebruaril raadiole Elmar, et Ninjade uus helikandja on peaaegu valmis.

Lenna teatas rÔÔmsat uudist raadio Elmar saates “Manna ja Lenna”, kuhu ta tĂ€na pĂ€rast emapuhkust naases (Lennal sĂŒndis mullu novembris kolmas laps, poeg Kusti). Lauljatari sĂ”nul on ta seoses Vanilla Ninja taasĂŒhinemisega saanud fĂ€nnidelt palju kirju, kuid enamasti on aktiveerunud bĂ€ndi vĂ€lismaa fĂ€nnid.

Kuna Kuurmaa postitas 30. jaanuaril oma Instagrami kontole foto, kus ta on stuudios, kĂŒsis kaassaatejuht Mari-Liis MĂ€nnik, kas ta kĂ€is salvestamas materjali Vanilla Ninja jaoks. Lenna kinnitas, et nii see tĂ”epoolest oli (mainides eelnevalt et ta viibis paar pĂ€eva tagasi Tallinnas). “Me oleme juba ĂŒsna kaugel oma asjadega. KuupĂ€evi on tĂ€nasel pĂ€eval vĂ”imatu vĂ€lja öelda, sest see olukord mis meil praegu maailmas hetkel on ja pandeemia ei taha ikka veel lĂ”ppeda, mÀÀrab pĂ€ris palju,” kommenteeris Lenna. “KuupĂ€evi ei saa veel siinkohal vĂ€lja hĂ”igata, aga vĂ”in öelda et meil on plaat juba enamjaolt salvestatud. Nii et materjal on peaaegu lĂ”plikult valmis, ja hakkame juba videoid ja pilte tegema, mida sotsiaalmeedias ja meedias jagada.”

Lauljatari sĂ”nul ei ole Vanilla Ninja vĂ€rske muusika loomulikult enam tĂ€pselt samasugune kui aastate eest, sest aega on palju mööda lĂ€inud ning enamus liikmetest saanud ka emaks. Siiski olevat ansambli stiil Ă€ratuntav, kuigi see on “vĂ€rskem, kaasaegsem ja uuem”. “Aga kui mĂ”elda, mida me igapĂ€evaselt mainstream raadiotest kuuleme, siis see eristub ikkagi absoluutselt. Kui vaadata mis popmuusikat praegu tehakse, siis Vanilla Ninjal on oma sound. Ma loodan, et inimesed suudavad selle omaks vĂ”tta, see on vĂ€ga teistsugune.”

Ninjad saavad oma uute lugude loomisel sÔna sekka öelda ning nad on ka ise laulutekste kirjutanud. Kui nad hakkasid bÀndi tagasitulekuks valmistuma, kÀisid nad Saksamaal ja olid seal protsessi keskel, ent praegusel koroonaleviku ajal aitab neid moodne tehnika, sealhulgas Zoom videokohtumiste jaoks, sest produtsent David Brandes elab Saksamaal, Triinu Kivilaan Ơveitsis ning Katrin Siska LÔuna-Aafrikas. Eestis asub lisaks Lennale vaid Piret JÀrvis-Milder.

Raadios Elmaris tehti juttu ka sellest, et Laura PĂ”ldvere on tĂ€navu pÀÀsenud Soome eurolaulu konkursi finaali, kuid mitte just kĂ”ik soomlased ei vĂ”ta teda vĂ€ga positiivselt vastu, sest miks peaks eestlane minema esindama Soomet? Selle peale ĂŒtles Kuurmaa, et Vanilla Ninjal oli 2005. aastal Eurovisioonil Ć veitsi esindades sama jama. Kuna toona mingit eelvooru ei toimunud, olid paljud ĆĄveitslased valikus pettunud, aga delegatsiooniliikmed Ă”nnelikud, et nad olid saanud tugeva loo ja artisti, sest riigil oli Eurovisioonil lĂ€inud vĂ€ga pikalt halvasti. Kui aga Vanilla Ninja pÀÀses lauluvĂ”istluse finaali ja noppis sealt looga “Cool Vibes” 8. koha, muutus ka ĆĄveitslaste suhtumine. “Siis me olime rahvuskangelased, kogu Ć veits vĂ”ttis meid avasĂŒli vastu, me olime viietĂ€rnihotellides, ainult sviitides, kĂ”ik tehti ette-taha Ă€ra. See on huvitav, et oleneb kuidas lĂ€heb, mĂ”nes mĂ”ttes inimlik kĂ€itumine, samas nĂ”me,” naeris Lenna. 

Laurale ja tema vĂ”istlusloole “Play” hoiab lauljatar pöialt ning usub, et Laura saab hakkama, kuna tal on nii palju kogemust. “Ma Laura pĂ€rast ei muretse, tema lĂ€heb sealt lĂ€bi, ĂŒkskĂ”ik mis ka ei juhtuks.”

Lisa kommentaar

See lehekĂŒlg kasutab Akismet'i rĂ€mpsposti tĂ”kestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.