SOOME, EESTI JA USA BLUUSIMEHED AVALDASID ÜHISE EP

Black River Bluesman ja Andres Roots 2019. aastal Clarksdale’is (foto: Jeff Eaton)

Täna, 29. jaanuaril ilmus Soomes “Split” nimeline EP, mis sisaldab kahte sealse alternatiivbluusi-guru Black River Bluesmani ja tema uue bändi Big Alligator lugu ning kahte Tartu kitarristi Andres Rootsi ja USA laulja Eric “Red Mouth” Gebhardti duona salvestatud pala.

Jukka “Black River Bluesman” Juhola on tuuritanud nii Nepaalis kui Brasiilias, Venemaal kui Euroopas ning Andres Rootsiga on nad 15 aasta jooksul ühiseid kontserte andnud Eestis, Soomes ja USA-s. 2010. aastal salvestasid nad koos pala “Watcha Do”, mis ilmus Rootsi esimesel sooloalbumil “Roundabout”, kahes Black River Bluesmani & Bad Mood Hudsoni 2016. aasta albumi “Moonshine Medicine” loos on jällegi kasutatud Rootsi kirjutatud laulutekste. Ansamblisse Big Alligator kuuluvad veel bassimängija Jussi Konttinen, kes tegi üle-eelmisel kümnendil kaasa Juhola bändis Croaking Lizard, ning trummar Veikka Härkönen, kes lood “Hollow Sound” ja “Back Porch Blues” ka üles võttis.

Alabamast pärit Red Mouth tegi 2010. aastal Rootsiga tolle albumi tarvis viis lugu – neist “Redecoration Day” video tõusis toona ETV “Eesti Top 7” tabeli tippu, püsides saate esikolmikus üle kolme kuu. Uuelt CD-lt leiduvad “Right Across the Hill” ja “In the Dark” salvestatigi sügisel kümne aasta möödumise puhul koostöö algusest ning samamoodi “kaugjuhtimise teel” – laul võeti üles Muscle Shoalsis Alabamas, kitarr Tartus. Black River Bluesmaniga seob Red Mouthi omakorda fakt, et kui esimestel Euroopa-tuuridel saatis teda ansambel Andres Roots Roundabout, siis 2018. aasta visiidil toimis taustabändina selleks puhuks kokku tagasi tulnud Black River Bluesman & the Croaking Lizard.

“Split” EP masteringi tegi Tartu stuudios Valge Tuba Asko-Romé Altsoo, kaanekujunduse Tartu kunstnik Siret Roots ning plaadi väljaandjaks on Juholale kuuluv Gecko Yell Records.

Kuula lühialbumilt lugusid “Hollow Sound” ja “In the Dark”:“Split” EP kaanepilt (autor: Siret Roots)

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.