LAURA SAI SOOME EUROLAULU KONKURSI FINAALI PÄÄSEMISEST TEADA JUBA SEPTEMBRIS: SALADUSE HOIDMINE OLI ÄÄRETULT KEERULINE

Foto: Yle

Soome rahvusringhääling Yle teatas kolmapäeval seitsme artisti nimed, kes astuvad 20. veebruaril võistlustulle Soome eurolaulu konkursi Uuden Musiikin Kilpailu 2021 finaalis. Üllatusena on üks neist artistidest Eesti laulja Laura Põldvere, kes osaleb konkursil looga “Play”. Laura andis neljapäeva hommikul telefoniintervjuu raadiole Elmar, kus märkis, et tal tekkis mõte osaleda põhjanaabrite euroloo valimisel seetõttu, et ta elab ja töötab praegu Soomes.

Laura on Soome muusikutega teinud koostööd juba aastaid ning ka enda üheksanda albumi “9 elu” andis ta 2019. a. detsembris välja koostöös Soome produtsentidega. Soome keelt lauljatar veel ladusalt ei räägi, aga ta õpib seda.

Laura sõnul sai ta Uuden Musiikin Kilpailu 2021 finaali pääsust teada juba septembris ning saladuse hoidmine oli ääretult keeruline. Uudist teatas ta vaid oma tiimiliikmetele ja vanaemale-vanaisale.

Konkursi finaal toimub viie nädala pärast – 20. veebruaril Tampere Mediatalos, kuid koroonaviiruse leviku tõttu ei puutu esinejad väga lähedalt üksteisega kokku. “Kõik ilusad greenroom’i toolid on pandud teineteisest kaugele ja saame artistidega omavahel ainult lehvitada,” ütles Laura raadiole Elmar. “Iseenesest on see tore, teistpidi jällegi – tänu sellele ilmselt väga paljudega ei tutvugi.”

Eestlanna võistluslugu “Play”, mille autorid on Karl-Ander Reismann, lätlane Reinis Straume ja Laura ise, tuleb koos muusikavideoga välja 19. jaanuaril. Laura sõnul sobib see tempokas ja meeldejääva refrääniga lugu ajaliselt ideaalselt aastasse 2021, kuna eelmisel aastal oli paljudele inimestele keeruline aeg. “See lugu annab innustust, et parem on meid ees ootamas,” kommenteeris lauljatar.

Soome eurolaulu konkursi finalistid:

  • Oskr “Lie” 
  • Teflon Brothers x Pandora “I Love You” 
  • Danny “Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua” (avaldatakse 18.01.)
  • Laura “Play” (19.01.)
  • Aksel “Hurt” (20.01.)
  • Blind Channel “Dark Side” (21.01.)
  • Ilta “Kelle mä soitan” (22.01.)

Laura on oma konkurente põgusalt kuulanud ja ta ütles, et tase on sel aastal väga kõrge: “Juba sellepärast, et on väga erinevad artistid, erinevad vanusegrupid, mehed-naised, erinevad stiilid.”

Uuden Musiikin Kilpailu 2021 finalistid

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.