NAGY BÖGÖ AVALDAS ESIMESE OSA ALBUMILT “ERINEVAD MAAILMAD”

Foto: Ekvilibrist

Folkbänd Nagy Bögö avaldas neli lugu, mis mõtisklevad nii elu raskuste kui ka helgemate tahkude üle ning moodustavad esimese osa albumist “Erinevad maailmad”.

Koosseisu teine album võtab indie-popiliku suuna, kuid ei jäta siiski kõrvale pärimusmuusika elemente. Albumi esimest osa iseloomustab üldjoontes talvine melanhoolsus ja mõtlikkus. Bändi kitarrist, laulja ja muusika autor Jaan-Eerik Aardam nimetab oma isikliku lemmikuna avaldatud lugudest ”Oh, mina vaene saunamees”, mis jutustab ühe mehe nukrast saatusest. “Oleme seda laulu päris kaua vaikselt küpsetanud ja ajaga oleme sellest aina rohkem kihte leidnud.”

“”Sirgu, sirgu, siidivilla” on seevastu palju heatujulisem lugu, mis valmis pühendusena kõikidele värsketele lapsevanematele,” kirjeldab teist ilmunud laulu flöödimängija ja laulja Katariina Tirmaste. Instrumentaalpaladena kõlavad albumi esimesel osal karge “Tõde ja õigus” ning õrn “Head ööd”.

“Erinevad maailmad” ilmub osade kaupa poole aasta jooksul. “Iga osa lood moodustavad justkui omaette väikse maailma ja seetõttu tundus meile loogiline ka niiviisi “maailmade” kaupa plaadi muusikat avaldada,” kirjeldab Jaan-Eerik albumi avalikustamise ideed.

Kuula lugusid Spotifyst, SoundCloudist, Apple Musicust või Bandcampist:


Nagy Bögö on trad-indie-popmuusikaansambel, kes esitab omaloomingut, mida rikastab eesti pärimusmuusika. 2019. aastal avaldas Nagy Bögö debüütalbumi “Kõik, mis torupillist”. Nagy Bögö liikmed on Jaan-Eerik Aardam (kitarr, vokaal), Katariina Tirmaste (flööt, viiul, vokaal), Karolin Übner (torupill), Mart Nõmm (bass) ja Kevin Lilleleht (trummid). Albumil “Erinevad maailmad” teeb kaasa ka Martin Vill sopransaksofonil.

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.