KÕMU OSUTUS TÕESEKS: LAURA PÕLDVERE ON ÜKS SEITSMEST SOOME EUROLAULU KONKURSI FINALISTIST!

Foto: Yle

Täiendatud kell 14.15 | 

Teisipäeval kirjutasime kõmust selle kohta, et Laura Põldvere võib olla pääsenud Soome eurolaulu konkursi Uuden Musiikin Kilpailu 2021 finaali. Samal õhtul lekkisid võistluse finalistide nimed Eurovisiooni fännifoorumitesse. Täna kell 13 avalikustas Soome rahvusringhääling Yle ametliku video, millest saab kinnitust, et Laura on tõepoolest valitute seas!

Soome eurolaulu konkursi finalistid:

  • Oskr “Lie” (lugu avaldatakse 14. jaanuaril)
  • Teflon Brothers x Pandora “I Love You” (15.01.)
  • Danny “Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua” (18.01.)
  • Laura “Play” (19.01.)
  • Aksel “Hurt” (20.01.)
  • Blind Channel “Dark Side” (21.01.)
  • Ilta “Kelle mä soitan” (22.01.)

Laura võistlusloo “Play” autorid on Karl-Ander Reismann, lätlane Reinis Straume ja Laura ise. Laul antakse koos muusikavideoga välja järgmisel teisipäeval, 19. jaanuaril.

“Mul ei ole lihtsalt sõnu! Ma olen ääretult õnnelik, et kõik, mille nimel olen töötanud ja vaeva näinud, kannab nüüd vilja minu teisel kodumaal. Mind on siin vastu võetud ääretult soojalt ja tunnen, et 2021 tõesti on minu aasta,” sõnas Laura.

“Eesti autorina on suur au sellises konkurentsis finaali valituks osutuda. Lugu on vokaalselt väga keeruline, aga Laura tegi selle hetkega enda omaks. Mind on pikemat aega Soome muusikaturg huvitanud ja juba esimestelt kohtumistelt Soomes näen, et saate produktsiooni tase on väga kõrge,” ütles Karl-Ander Reismann.

“Selle aasta artistide ja lugude valik on parim, mida oleme seni näinud ning kuulnud. Sel aastal võistlevad juba tuntud legendid ja edetabelite tipud kui ka uued tulijad, et esindada Soomet Eurovisioonil. Võimalik on kuulda mitmeid žanreid, hingelistest ballaadidest popmuusika ja plahvatusliku rokkmuusikani. Usun, et nende artistide sõud ahvatlevad, rõõmustavad ja haaravad kaasa kõiki soomlasi. 2020. aastal jõudis UMK rekordilise 1,5 miljoni vaatajani, saades Soome suurimaks muusikavõistluseks. Sel aastal ootavad vaatajad midagi veelgi suurejoonelisemat,” sõnas Tapio Hakanen, raadiojaama YleX muusikaline juht ja UMK žürii esimees.

“Laura Põldvere on kogenud ja edukas artist ning viimase kümnendi üks enim mängitud artiste Eesti raadiojaamades. Ta on Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel esindanud kaks korda ja tema hääl peaks olema tuttav paljudele eurofännidele. Laura on tõeliselt mitmekülgne artist ja “Play” on õpikunäide sellest, kuidas saab praeguse aja popmuusikat kombineerida kantri ja diskoga. Lool on ka UMK selle aasta kõige haaravamaid refrääne. Ootame enesekindlat ja elegantset esinemist, mis lööks läbi igal suuremal rahvusvahelisel areenil,” lisas Hakanen.

Soome eurolaulu konkursile nimega Uuden Musiikin Kilpailu 2021 saadeti kokku 278 lugu. Finaal seitsme artistiga leiab aset samal õhtul kui Eesti Laulu teine poolfinaal ehk siis 20. veebruaril ning seda mitte pealinnas Helsingis, vaid hoopis Tamperes asuvas TV stuudios.

Olgu veel mainitud, et Soome võistleb Eurovisiooni lauluvõistlusel Eestiga samas, 20. mail toimuvas teises poolfinaalis. 

Vaata videot Uuden Musiikin Kilpailu 2021 artistide avalikustamisest:

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.