BRIGITTA DAVIDJANTSI LOENG “EESTI NAINE POPMUUSIKAS – SUUREJOONELISEST ESTRAADIST MÄSSAVA POSTSOVETINI”

Brigitta Davidjants (kuvatõmmis ETV “Ringvaatest”)

Maarjamäe lossis on kuni 24. jaanuarini avatud näitus “Anne Veski. Tähelend”, mis on pühendatud armastatud estraadilauljannale, aga ka 1980ndate aastate popmuusikale. Järgmisel neljapäeval, 21. jaanuaril kell 19.00 saab Eesti Ajaloomuuseumi Facebooki lehel jälgida Brigitta Davidjantsi loengut, kus ta arutleb laiemalt naismuusikute kuvandi üle 1980-90ndatel aastatel.

Nõukogude Eesti popmuusika oli pigem meestekeskne, kuigi mõnes žanris, esmajoones estraadis leidsid väljundi ka naismuusikud. Kui kaheksakümnendatel jõudis Eestissegi teatav vabanemine, väljendusid uued tuuled ka mitmete naistebändide, eeskätt punkbändide tekkes. Taasiseseisvumise järel muutus pilt sootuks ning peavoolu lavadele jõudsid tugevalt seksualiseeritud lapsnaised. Kuidas resoneerus see kõik Lääne meinstriimiga, kui palju määrasid naismuusikud ise enda kuvandit ning milline oli peavoolu suhe underground’iga?

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.