📊 MUUSIKAPLANEEDI TOP 10 | OTT LEPLAND & PÚR MÚDD RONISID TROONILE

2021. a. on juba mõnusa hoo sisse saanud ning loodetavasti ootab meid ees väga hea muusika-aasta. MuusikaPlaneedi edetabel jätkab ka tänavu samamoodi kui varem – hääletustulemuste toel pääsevad igal nädalal edasi viis parimat laulu ja neid asuvad ründama viis uustulnukat. Seega on tabelihuntidel juba asi selge ja nüüd siis põletava küsimuse juurde – kes on 2021. aasta esimese pingerea esinumber? Õige vastus on: Ott Lepland & Púr Múdd, ühiselt valminud looga “Vaikida võib”

Ott Leplandile on see juba 30. kord (!) MuusikaPlaneedi TOP 10-t juhtida ning “Vaikida võib” on tema kaheksas singel, mis siin magusa esikoha napsanud. Pop-elektroonilist tantsumuusikat viljelev duo Púr Múdd asub tipus neljandat korda, eelmised kolm võidupositsiooni saavutas 2016. a. alguses lugu pealkirjaga “Meet Halfway”.  

Niipalju siis statistikast, aga kuidas Ott ja Púr Múdd koostööni jõudsid? Oliver Rõõmus rääkis kuu aega tagasi raadiole Elmar antud intervjuus, et duo jaoks ei tulnud otsus kergelt, sest nende sihiks oli teha muusikat ainult inglise keeles. “Aga kuna Ott on nii tore poiss, siis meil koostöö sujus ja lugu tuli välja, nii et see on ainult suur rõõm,” märkis Rõõmus. 

Lepland kommenteeris loo sõnumit järgmiselt: “Sageli võtavad inimesed asju iseenesest mõistetavalt ja kui neil enam neid asju ei ole, siis nad mõtlevad, et tegelikult oleks pidanud neid rohkem väärtustama.” Tõsijutt!

MP TOP 10 hõbemedalil asub taas Kerli T. ja Ragnari esitatud pala “Paremat ei olla saa”, mille puhul on tegu Bonnie Tyleri 1988. a. avaldatud laulu “The Best” eestikeelse versiooniga. Kuigi “The Best” koheselt edu ei saavutanud, siis väga hästi hakkas sellel minema aastal 1989, mil lugu kaverdas Tina Turner. Eestikeelsete sõnade autor on legendaarne Aapo Ilves.

Oma seitsmendal tabelinädalal kerkis tagasi esikolmikusse raskeroki bänd Sorus, singliga “Ma ei tea millal ma suren”. Lugu räägib sellest, et meil kõigil on vahel tunne, et me oleme üksi terve maailma vastu ja pole kedagi, kelle poole pöörduda. Kõik reedavad kõiki ja sa näed, et mitte kedagi pole võimalik usaldada, aga samas püsib lootus, et sa pole ainuke – sinusuguseid inimesi leidub veel ja loodad, et kõik võib veel muutuda.

Kuula võidulugu ja vaata seejärel juba kogu tabeliseisu! 


MuusikaPlaneedi TOP 10 #283 (4. jaanuar):

1 (3) [3] Ott Lepland x Púr Múdd “Vaikida võib” (25.75%)
2 (2) [8] Kerli T. & Ragnar “Paremat ei olla saa” (21.41%)
3 (4) [7] Sorus “Ma ei tea millal ma suren” (15.45%)
4 (1) [6] Anne Veski “Kui mind armastad…” (13.01%)
5 UUS [1] Jaagup Tuisk, Uku Suviste & Koit Toome “Viimane talv” (7.59%)

6 UUS [1] Andrei Zevakin & Pluuto “Wingman” (5.69%)
7 (5) [3] Bourbon Sugar “Make a Wish” (4.88%)
8 UUS [1] Tanja “Best Night Ever” (2.98%)
9 UUS [1] REGINA “Maa on valge” (2.17%)
10 UUS [1] Sada ja Seened “Oo kui hea” (1.08%)

Hääli: 369 (aitäh!)

Reeglite kohaselt pääsevad edasi vaid esiviisikusse hääletatud laulud. Neid üritavad nüüd tabelist välja puksida viis uustulnukat:

Arg Part “Reaalne”
Jüri Pootsmann “Magus melanhoolia”
Karl-Erik Taukar Big Band “HUA!”
MC Kenny “Kunsti pärast”
UTOOPIA feat. CatCat “Lendame Kuule”

Värske gallup ootab hääli lehe paremas servas (mobiiliversiooni puhul lehe allosas) ja läheb lukku pühapäeval, 10. jaanuaril kell 23.59. Tuld! 🔥

Lisa kommentaar

See lehekülg kasutab Akismet'i rämpsposti tõkestamiseks. Uurige, kuidas teie kommentaarandmed töödeldakse.